tisdag, juli 24, 2007

Vatten, stan e full av vatten...

Det är ju tur att vi inte bor i England i alla fall - där verkar ju hela landet vara på väg att flyta bort! Nu på eftermiddagen började det regna igen, och rejält också. Faktum är annars att det höll upp största delen av dagen igår och förmiddagen idag. Några stänk kom det väl när jag var i skogen med jyckarna men eftersom jag drog på mig regnstället så blev det inte mer än så. Det brukar vara så - har jag förberett mig, så blir det inte så mycket av de där dropparna...

Passade på att lägga ett "pinnplockarspår" åt Hampus, det var väl en total sträcka av ca 120 meter på vilken jag hade placerat ut inte mindre än 5 apporter... Dessa var dessutom "minerade" med godis eftersom vi inte sysslat med såna här övningar på ett tag. Och se - han bromsade in, kopplade på näsan och markerade tydligt på samtliga. Jag hade dessutom klickern i högsta hugg och passade på att klicka när han "duttade" på apporterna. Tror jag ska testa att lägga ut ett gäng pinnar på gräsmattan och köra ren "pinnplockning" här hemma... Vi får se som sagt, om vi ska ge oss på någon mer appellspårstävling innan Hampe är pensionsfärdig.

Igår kväll passade vi på att ta en tur ut till BK när det ändå var lite vackert väder. B och Otto tränade apportering och jag och Hampe ägnade oss åt Rutan, Fritt Följ och Inkallning med ställande, eller rättare sagt, inkallning FRÅN stående. Den där tempoväxlingen är ju lite onödig så nu ska jag försöka få Hampus att förstå att man ska galoppera även EFTER ståendet. Rutan gick väl "sådär" - första försöket vimsade han iväg och det är ju tyvärr det som "räknas" på tävling. Jag har i alla fall anmält till en tävling till nu, vi får väl se om vi kommer nån vart tills dess.

Inga kommentarer: