fredag, november 06, 2009

I-landsproblem i 2000-talet

I-landsproblem 1) Häromdagen tog jag fram måttbandet efter mitt misslyckade försök att inköpa "vanliga" byxor. Det visade sig att över rumpan ("stuss" som det heter i måttabellerna) är jag storlek 42, medan jag i midjan balanserar mellan 38 och 40. Inte konstigt då att jag inte hittar brallor som passar på "båda" ställena... Sy själv, var det någon som föreslog?

I-landsproblem 2) Igår fick jag ett elektroniskt flyttkort. Såna har ju en begränsad giltighet så jag insåg att jag nog måste skriva ut det, eller nåt. Jag kom nämligen underfund med att någon "vanlig" adressbok äger jag knappt längre. De enda gångerna jag skickar snigelpost är på semestern (vykort) och vid jul - och då brukar det uppstå ett visst "letande" bl.a. på eniro efter adresser.... Kanske dags att skaffa en adressbok igen?!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Och jag har just bestämt mig för att avskaffa min adressbok. :) Eller, inte avskaffa kanske, men åtminstone sluta släpa runt på min stora Filofax och använda kalendern i min nya telefon. Adressboken som den också rymmer använder man ju väääldigt sällan som sagt.

Unknown sa...

Man använder outlook och sen synkar man med mobilen :) Adressbok har jag inte haft på mycket länge - fast filofaxen (eller kanske sån där snajdig internätbeställd personlig sak fr o m nästa år) får nog hänga med ett tag till - lite enklare att kladda ner saker med penna när man har mobilen i örat just när nåt ska skrivas in i kalendern... Man kan ju köra dubbelt!

Lime sa...

Om man har en Sony Ericsson-telefon så kan jag rekommendera att man går in på http://www.sonyericsson.com/wportal/uss/promotion?cc=se&lc=sv och skapar ett konto. Då får man en utmärkt adressbok på nätet som går att synka med telefonen. Otroligt smidigt när man ska byta telefon.

*slut på reklamen* :)

Och jo... jag är miljöskadad av att jobba för Sony Ericsson.