onsdag, april 10, 2013

Uppdatering

Påsken blev precis lagom lugn. Promenader, lite träning och avslutningsvis en spårtävling där jag var tävlingssekreterare.

Sen rasslade det förbi en kort vecka och vips var det dags för säsongspremiär för agilitytävlandet. En dubblerad klass I-tävling (2 lopp i varje klass alltså) i Eslöv. Över 900 anmälda. Redan när DET stod klart insåg man ju lätt att detta skulle bli en lång dag. Jag körde hemifrån 05,30 och var hemma igen 19,15. Men - det är helt frivilligt! Resultaten blev "sådär". I Ottos första lopp var det jag som klantade till det - var för tidig i ett byte och drog honom förbi ett hopphinder och upp på balansen. Lazer förväntar jag mig inget annat än diskningar av men han blir kvar på banan för det mesta... ;-) Dock har han lite svårt med fokus så det springs förbi hinder som nästan står mitt framför nosen på honom?! Tja, bara att tävlingsträna vidare, för jag är rätt säker på att det är miljön som är problemet (det börjar ju gå riktigt bra på träning). Tält, folk, hundar... ja alla som någon gång besökt en agilitytävling vet vad jag menar. Ottos andra lopp var i en "mördarklass". Det var 95 startande, 55 diskades... Vi tog oss runt med ett rivet långhopp (det var långt, och vi har varit dåliga på att träna på lååånga långhopp) och 1 förbisprungen tunnel + slarv in i slalom = 2 vägringar. Vägringar kostar tid och det gör det även när man tar en liten sväng ut mot sekretariatstältet för att kolla en hink som stod där, på målsträckan. Tittar jag på filmen så handlar det om ca 8-10 sekunder som går åt där, så där kommer förklaringen till de 4,nånting tidsfel som vi också drog på oss. Men - vi kom runt! Nu tar vi nya tag och försöker få till den där sista pinnen i agilityklass 1 så vi kommer upp i klass 2 även i agilityklass (hoppklassen flyttade jag ju upp honom i redan i slutet av förra säsongen).

Träningsmässigt så går Lazer bättre och bättre på vippen/gungbrädan som just nu är det som hindrar mig från att starta honom i agilityklasser, vi springer alltså bara hoppklasser på tävling. Han har dock börjat få ett riktigt bra sug på det hindret nu och vill både fram till och upp på... Det har tagit tid att börja om men det verkar löna sig.

I söndags var vi ute i skogen och spårade, Lazer fick sitt andra icke-förarspår i historien och när han spårar "rätt" då syns det verkligen! Han hade ett par problem, framför allt ett mot slutet där jag misstänker att vittringen snurrade mellan en stor stubbe och en hög med ris (det blåste ganska kraftigt) men han jobbade sig igenom det, härligt att se. Av 3 utlagda föremål (leksak - pinne - leksak) apporterade han samtliga. Det kanske kan bli en ny appellstart till hösten...

1 kommentar:

Lotta sa...

Håller tummarna för appellstarten!