måndag, april 22, 2013

Mer rensning och röjning, och en ljudbok

I lördags fortsatte projektet "rensa och röja". Två lass till tippen med hjälp av brorsans skåpbil och ytterligare ett ihopsamlat för att köras iväg på söndagen.

Kvällen tillbringades hos bror och svägerska.

Söndag morgon - det där sista lasset till tippen iväg direkt på morgonen och jösses sån kö det var in på tippen... Sen lastade vi lite som skulle till lägenheten, och packade in alla lådor som skulle med mig hem i min bil. Nu är det bara lite arvegods efter mormor - en kista - och farmor - en tavla och ett icke-fungerande väggur, ja det låter knäppt men där är det verkligen "affektionsvärde" vi pratar om, en back vinylskivor och ett par grejor till som verkligen kan anses vara "mitt" kvar, så nu har jag snart, vid 41 års ålder, flyttat hemifrån helt och fullt. Hög tid, kan man tycka?!

Vid lunchtid var hyllan i källarförrådet ihopsatt, bror lämnade och jag styrde bilen söderut. Stannade till i Nyköping och hälsade på H och maken D samt hans föräldrar (som jag träffat några gånger nu i samband med Tjejmilen) och deras lilla sheltie. Inte så liten förresten, en ganska högbent dam...

Alla timmar i bilen i samband med denna resa har lättats upp med hjälp av ljudbok. Viveca Sten, "I natt är du död". Polisen Thomas Andreasson är tillbaka i tjänst efter den dramatiska olycka som avslutade den förra boken. Hans barndomskamrat Nora Linde står mitt uppe i skilsmässan från sin otrogne make Henrik. Och då dyker det upp ett märkligt självmord. Som snart visar sig ha kopplingar till märkliga mord. Är det verkligen ett självmord, det där första...? Och var kommer såpan in i bilden? Frågorna hopar sig. Medan jag lyssnade kom jag på mig själv med att notera att Noras medverkan i den här boken faktiskt var ganska sparsam, till skillnad från de tidigare 3 där hon liksom snubblat in mitt i händelsernas centrum. Och om jag inte minns fel har jag nog läst det OM den här boken någonstans, att fokus den här gången faktiskt hamnade mer på Thomas. Just detta att man är "van" vid att Nora på något sätt ska bli inblandad satte nog mig på lite fel spår vid ett tillfälle. Nåväl, deckare går det inte att skriva en massa om utan att det blir "spoilervarning". Har redan kört igång nästa del i "Sandhamns-serien", också som ljudbok.

Kom hem vid 20.15-tiden igår kväll, lastade ur bilen och somnade framför TVn...

Nu i veckan är det husses tur att vara iväg - jobb på annan ort - och jag som får ta hand om lasset hemma. Idag blev det extra stökigt då jag var fram och tillbaka till Göteborg i tjänsten. Klev av tåget i Ängelholm 17,45 och valpkursen (som egentligen husse går men där jag ryckte in i hans frånvaro) började kl. 18,30. Blev bara knappt 10 min sen - men sen fick jag faktiskt stanna kvar på klubben efter kursen och träna Otto och Lazer så de fick göra något också. Såna här dagar känner man sig inte som nån särskilt lyckad hundägare. Men - det finns de som är sämre än mig, och andra dagar då hundarna står betydligt mer i centrum.

Inga kommentarer: