fredag, augusti 02, 2013

Back at work

Vips så var semestern slut, och vips så var faktiskt första arbetsveckan nästan slut också (missade precis en buss så jag smygskriver lite på arbetstid i väntan på nästa).

Semestern avslutade vi med att på lördagen tillbringa några timmar i spårskogen. Lagom när vi fördelade marken så började det regna och det höll envist i sig tills vi körde ner på klubben för att träna lite lydnad/agility (vad som önskades) och grilla lite korv, då blev det ett kort uppehåll. Lagom när korvarna var klara så öppnades dock himlens portar rejält och det formligen vräkte ner. Tur att vi placerat oss under tak...! Samtliga hundar var lite förvirrade i spåret, misstankar fanns om att det kunde vara så enkelt som att vi faktiskt är dåliga på att spåra i regn. Möjligen hade det också varit något vilt som passerat i mitt och Lazers spår samt L&Ps (som var det bredvid).

Lagom när vi kom hem så sprack det upp och solen tittade fram... Nåja, det är bra att träna i alla sorters väder!

Söndagen tillbringades på Bjuvs BK där det var agilitytävling. Som vanligt så krockade agility 1 Large och hopp 1 Medium, jag lyckades hinna banvandra båda klasserna och flyttade Lazer till sist, så funkade det. Agilitybanan innehöll en del knixigheter som Otto BORDE klarat men det var soligt och varmt så frågan är om hjärnan la av på honom... Vi var heller inte ensamma om diskning, det var bara 13 av 63 som kom i mål! Lazer tyckte att det var vansinne att tävla agility i närmare 30 graders värme och stack av banan (igen) efter ungefär hälften. Jag lyckades få in honom igen och vid koll på filmen tog DET inte alls så lång tid som det kändes som, och jag blev heller inte diskad förrän lite senare, tydligen?! Sen vidtog väntan. Och det blev varmare och varmare... Till slut var banorna ombyggda och det var dags för start i hoppklass 2 med Otto. Den klassen fällde många ekipage redan tidigt i banan då en tunnel låg precis bredvid slalom och många hundar valde tunneln. Otto siktade i a f på slalom men kom fel in, vi tog om o då blev det fel inne i slalom. På vägen tillbaka ville jag inte bråka i onödan med honom utan skickade in honom i den där lockande tunneln = disk. Den klassen var riktigt tuff. Ett enda ekipage kom i mål av 43 startande (tror jag det var).

Väl tillbaka på jobbet så rasslade de vanliga rutinerna igång ganska snabbt. På kvällarna har det tränats hund - utom igår, då vi körde till skogs och bl.a. lämnade stigen till förmån för "obanad terräng" och på köpet hittade ett rejält fint kantarellställe. :-) Det blev en ganska tuff promenad trots att vi inte gick så långt, och det gör mig lite orolig att ha med Hampus på sådana utflykter. Han tuffar dock på glatt och verkade tämligen obekymrad imorse. Tyvärr påminns jag ju allt oftare om hans ålder, i synnerhet som det den senaste tiden varit två av hans jämnåriga som har åkt till hundhimlen.

Inga kommentarer: