onsdag, november 13, 2013

Det var det där med att lugna ner sig...?

I helgen som gick hade vi årets sista tävlingar på klubben. På lördagen var det lydnad och där var jag tjänstgörande tävlingssekreterare. Inte så ansträngande med 22 ekipage totalt i alla klasser... Den delen var alltså undanstökad lagom till lunch. Efter lunch var det ut på fälten och förbereda appellspåren till söndagen som gällde. Tack till spårläggarna B och M som var med och släpade markeringspinnar, snitslar och körde mäthjul!

Söndagen ägnades alltså åt appelltävling. Vi hade räknat med att kunna ta 8 spår, vi hade 10 anmälda så det blev 2 reserver. Dessa kallades in under veckorna innan tävlingen och sen började det ramla in ytterligare återbud - så på tävlingsdagen hade vi 6 startande?! Med tanke på att vi för några år sedan tog in 15, om jag minns rätt, så känns det lite tunt. Å andra sidan hade vi 4 sökekipage och 4 rapportekipage också, så totalt var det 14 som kom till start. Efter spåren föll en ifrån. Söket genomfördes av alla. Det var bara en rapporthund som klarade specialen... Lite trist när det för en gångs skull var så många startande i rapport! Med budföring och lydnad så blev detta en heldag.

I måndags åkte jag på ett hastigt påkommet tävlingsmöte för "region 1" i Skånedistriktet. Hade lite onda aningar eftersom det inte fanns någon dagordning och det i kallelsen bara stod att "eftersom vi kom överens om ett höstmöte så kommer här kallelse"... Det är ju bra om man har en idé om VARFÖR vi ska ha möte. Visst är det givande med "erfarenhetsutbyte" men ärligt sagt hade jag kunnat ägna de 2 timmarna + 1½ timmes körtid åt andra saker. Nåja, sånt är livet ibland.

Igår hade vi kursavslutning för nybörjaragilitykursen, deltagarna har utvecklats finfint och jag hoppas verkligen att alla fortsätter träna innan det blir dags för fortsättningskurs i vår. Passade på att träna egna hundar lite när kursen var slut, Kompiz har nu provat däcket förutom det han redan testat sen innan (hopp, slalom och tunnlar). Lazer är just nu lite trög i starterna, frågan är om den där lilla ömheten i ljumsken som identifierades förra helgen kan ha med det att göra... Borde väl kolla upp det ordentligt egentligen. Otto har ett litet sår på ena frambenet (har antagligen rivit sig på något vid jakt) så honom vill jag inte belasta mer än nödvändigt, nötte lite kontaktfält ett par gånger bara.

Ikväll är det husses tur att åka på möte och jag ska passa på att promenera hundar och fixa lite med sånt som behöver/kan göras hemma.

Inga kommentarer: