måndag, maj 27, 2013

Hell week...?

När det drar ihop sig till agilitytävling på klubben så är det bara att inse, det är en av de jobbigaste veckorna (ur föreningsperspektiv) på året.

I år var det svårare än någonsin tidigare att få ihop funktionärer då flera av våra "stammisar" jobbade, hade lovat bort sig på annat håll, var bortresta etc. Sista pusselbiten föll på plats för en vecka sen och tävlingen var i lördags... Tack till vännerna från Höör som räddade upp det hela!

Dessutom hade vi ju inbrott på klubben för ett par månader sen, vilket betydde att ny dator skulle inköpas och installeras. Och vem är it-ansvarig tror ni...? Jo, jag... Nu är det nytt larm installerat också med väktarutryckningar etc så bäva månde nu inbrottstjuvarna. Att installera en ny dator är inget man fixar på en kvart, så mycket vet jag av erfarenhet. Förra söndagen gick jag rond 1 med den. 3 timmar, varav 2 där jag samtidigt körde städning av klubbstugan, gick åt innan jag körde "total systemåterställning", gav upp och gick hem. Sen ägnade jag minst en timme måndag-tisdag-onsdag åt att få det hela att funka och till slut så - gjorde det det. Funkade. Tjoho, liksom... Jo, jag jobbar ju på en IT-avdelning men inte med PC-support.

I måndags lyckades jag sticka in lite träning med båda hundarna och träningsgruppen agility. Det gick bra, Lazer fixade 10 hinder på raken (hopp och tunnlar). Yes!!

Tisdag höll vi kurs. Lite tråkigt att bara 3 av 7 kom. En hade lämnat återbud, en hade nog försökt göra det (jag var förvirrad och tog med mig jobbmobilen istället för den privata, och hade ett missat samtal när vi kom hem). De 3 som var där, fick köra hårt - och är riktigt duktiga.

Onsdag - tävlingsförberedelser...

Torsdag - instruktörsmöte och tävlingsförberedelser (vi hade ju även lydnadstävling igår så det var lite domarprotokoll m.m. som skulle skrivas ut).

Fredag - bygga banor, göra iordning priser m.m.

Lördag - från 06.30 till ca 18 på klubben... Tävlade Otto i agility 1 och konstaterade att nä, det var nog sista gången jag försöker tävla på hemmaplan. Har för mycket annat i huvudet för att ha fullt fokus på att köra hund. Återigen flippar han iväg - den här gången till en högtalare. Lärdom: Börja ställ ut lite konstiga saker som hinkar, stolar och annat runt banan på träning. Vi hade dock nästan kommit runt när jag fick något slags hjärnsläpp, jag var så säker på att han skulle ta hopphindret som var rakt fram i hans väg så jag vrålade "Tunnel" alldeles för tidigt. Och den duktiga hunden svänger och tar tunneln!!! Disk... Då hade vi dessutom 5 fel på balansens nerfart, skit rent ut sagt.

Söndag - lydnadstävling på förmiddagen som tävlingssekreterare. På em mors dags firande hos svärmor. När vi kom hem därifrån var läget något akut - fram med dammsugare och golvmopp och ladda tvättmaskinen... En veckas nästintill total frånvaro från hemmet och ändå såg det ut som hej-kom-och-hjälp-mig?!



1 kommentar:

Lotta sa...

Åh nej så surt med disken med Otto. Ibland kan faktiskt hundar vara för lydiga...