onsdag, juni 26, 2013

Snart semester...

Det är semestertider vilket redan börjat märkas på jobbet. Själv har jag en dryg vecka kvar att jobba innan jag "checkar ut" för några veckors ledighet. Har ju dock smygtränat lite, dels i samband med nationaldagsfirandet och tävlingen i Halmstad (se förra inlägget) och nu senast i samband med midsommar. Mer om det strax.

Senare på onsdagskvällen när föregående inlägg skrevs, upptäckte jag att Ottos öra börjat "svälla". Blodöra igen... det är väl ett par år sedan det hände sist och då som nu fanns det en öroninflammation underliggande. Alltså blev även Otto sjukskriven pga detta och det blev ingen start på klubbtävlingen i agility (deltävling 2 i klubbmästerskapet) eller den officiella tävlingen i Höganäs söndagen före midsommar.

På lördagen samma helg åkte vi upp till Falkenberg och var publik på SM i agility och lydnad. Mest tittade vi på agilityn, men även lite på lydnaden, framför allt när A med sin lilla papillon deltog. Publikfavorit, helt klart, hävdar jag! Och bra agility är också roligt att titta på. Naturligtvis fanns det en hel del att handla även om jag lyckades besinna mig och begränsa familjens inköp till pansarkex i storpack (uppskattas även av gammal springerspaniel) och "fingodis" (torkad kyckling - svindyrt men uppskattat av liten svart cocker).

Den där deltävlingen i KMet blev nästan succé för Lazer, det var första gången som han verkligen sprang sig igenom en hel bana - nästan felfritt. Nu råkade han hamna i fel tunnelingång pga en något sen och felplacerad matte, så rent resultatmässigt var vi diskade, men känslan var "kanon". Döm om min förvåning och besvikelse när han på tävlingen i Höganäs, 3 dagar senare, springer av banan och letar efter "sitt" tält igen?! Jag trodde vi var igenom den fasen nu... Jag fick i alla fall in honom på banan och vi avslutade i positiv anda men det känns lite märkligt. Som husse sa när jag beskrev det för honom: Man kan undra om han har scenskräck?!

Midsommar tillbringade vi i år på hemmaplan. Från början fanns det en tanke om husvagnsutflykt så jag hade tagit semester på torsdagen men av olika skäl bestämde vi oss för att bli hemma. Eftersom vädret var lite nyckfullt kändes det som ett bra beslut, och vi fick en del "surdegar" fixade hemma också, som bonus. Vi hann även med ett par rejäla skogspromenader både lördag och söndag, i Klåveröd där vi inte är så ofta. På söndag eftermiddag tog jag även tag i att frisera Hampus lite, trimning har ju aldrig varit varken hans eller min favoritsyssla men jag klippte, kammade och borstade bort en halv spaniel - kändes det som. Finns en del mer att göra men det tar vi en annan dag.

Jobbmässigt har jag varit med och genomfört FAT i mitt "nya" projekt (och inte oväntat står en "om-FAT" bakom knuten). FAT betyder Factory Acceptance Test och i klartext så testar man alltså systemet "inomhus". Nästa steg är SAT - Site Acceptance Test.

Eftersom det är ersättningsbuss och längre restid än normalt till jobbet så hinner jag ju läsa lite också. Senaste boken jag avslutade var Anna Janssons "Alkemins eviga eld". Ytterligare en bok i serien om Maria Wern alltså. Händelserna kretsar kring Marias chef Tomas Hartmanns gamla farbror, som mystiskt försvinner. Under sökandet efter honom dyker det ena liket efter det andra upp och man börjar se ett samband. En recension jag läste tyckte att det var lite för mycket "tjafs om vem som varit ihop med vem" på polisstationen. Ärligt talat vet jag inte om jag störde mig så mycket på just det, den "tuppfäktning" som man kunde ana kunde jag precis lika gärna sett uppstå utan att det fanns "privatlivskopplingar". När det kommer nya inslag i en etablerad grupp så är det ju inget ovanligt att det blir lite slitningar...

Jag hade för övrigt börjat ta mig igenom min "att läsa"-hög när jag råkade nämna att jag funderat på en serie - som träningskamrat L visade sig ha alla delarna i. Dessa fick jag levererade i en kasse i måndags och nu är semesterläsningen helt klart räddad...

I måndags gick för övrigt Lazer riktigt bra på träningen igen. Den hunden gör mig förvirrad. Vi har även tagit upp lite lydnadsträning igen och där har "vila sig i form" tydligen funkat för där tog apporteringsträningen ett stort skutt framåt. Kul!

Inga kommentarer: