måndag, juli 01, 2013

Agility, hemarbete, spår

I lördags drog jag, L och L till Osby som hade bjudit in till inofficiell agilitytävling (till förmån för hundstallet). Syftet var för min del att få ett tävlings-träningstillfälle för den lilla svarta hunden. Eftersom de flesta inoff går i öppen klass så är banorna oftast lite för svåra för klass 1-hundar och det syntes tydligt på startfälten, eller snarare resultatlistorna, i lördags. Att Lazer diskade sig tidigt förvånar mig alltså inte direkt, och när jag tittar på filmen så presterar jag efter diskningen (redan 3e hindret) en riktigt usel handling. Å andra sidan hade jag bestämt mig för att efter ev disk bara "köra på" och ha roligt, det viktiga nu var att han skulle vara kvar inne på banan. Och det blev han i alla fall, så det var ju bra det! Slalomet funkade också fint - när han väl kom in rätt i det...

Det var rätt behagligt att ha en ledig eftermiddag efter tävling, vi hade bara anmält till 2 av 3 klasser och körde alltså hem strax före 12... Väl hemma bar det iväg för att hämta tvättmaskin som inköptes i fredags, den befintliga havererade nämligen i torsdags. Hittade en ny på "sommar-REA" hos en av de stora kedjorna och för det priset som de erbjöd så var det knappast lönt att ens fundera på att jaga rätt på en reparatör för den gamla, bara timkostnaden för att få ut en servicemänniska hit hade antagligen gått upp mot 2/3 av priset på den nya! Effekten av detta blev också att när den gamla (nåja, så gammal var den inte egentligen) åkte ut så städade vi av golv och väggar under och bakom den (och torktumlaren), husse rensade golvbrunn osv. Inget ont...

Igår ösregnade det med sällan skådad kraft. Stundtals rena monsunregnet. Jag anbefallde besök på Ikea för att köpa nytt kolfilter till köksfläkten, förvaringslådor för att kunna rensa och omdisponera en del saker och lite annat "plock". Husse älskar inte precis sånt, men följde snällt med. Jag tror han börjar ana att jag annars kommer dra till med liknelsen "jag följer ju med till byggmax". :-)

Nu visade det sig att vår köksfläkt utgått ur sortimentet, men filtren gick fortfarande att beställa - kommer att skickas hem. Så dagens insats på det området fick begränsas till att stoppa "ytterfiltren" i diskmaskinen. I övrigt intog jag köket och bakade bullar - Toscabullar och blåbärsgifflar. Receptet jag hittade i Allt om mat i vintras är det bästa jag någonsin fått tag på när det gäller vetebrödsdeg!! Medan jag höll på med det, så fick husse ta tag i att rensa en byrålåda och förflytta det som skulle sparas till en av de nyinköpta plastboxarna. Ni vet, sånt där som kan "vara bra att ha" eller har någon slags affektionsvärde - men ändå kan stoppas undan liiite längre bort.

På eftermiddagen hade vi stämt träff med L och M för att lägga spår. Den lilla svarta hunden var något förvirrad, kanske beroende på att vinden ökade medan spåret låg till sig, och kändes väldigt "snurrig" inne i skogen. Vi tuffade runt i alla fall och leksakerna hittade han och apporterade, de utlagda pinnarna är inte tillräckligt värdeladdade (vi jobbar på det vid sidan av spåret), han markerade att "här nånstans är det nåt" men orkade inte riktigt leta klart. Började fundera på om jag ska återuppta det som jag gjorde med gamle Simba, köra lite byteshandel innan påsläpp för att ha pinnarna färska i minnet.

Samtliga medföljande hundar fick spåra i någon form, husse la alltså lite blodspår åt de 2 wachtlarna i familjen och när de hade gåtts så släppte han på gamle Hampus på ett av dem, Hampe hade alltså rena autostradan med blod, hussespår 1, släpad klöv samt spår av Wachtel + hussespår 2... Men han var glad och fick göra nåt, då behöver man inte vara så petig med detaljerna för en 13-åring.

Jo, jag har läst ut "Hela havet stormar" av Arne Dahl också. Bitvis riktigt, riktigt obehaglig. Men jag gillar ju Paul Hjelm och gänget - ja, det nya gänget i Opcop också! Här kommer de en seriemördare på spåren. Eller... hur är det egentligen? Alla fallen hänger inte riktigt ihop, har gruppen en känsla av. Jag tänker inte beskriva mer för då blir det spoilervarning!

1 kommentar:

Unknown sa...

Kan nog vara bra att spara på det där byggmaxkortet tills det verkligen behövs... :)