fredag, maj 04, 2012

Flipp eller flopp...

Om jag minns rätt var det "rubriken" på ett inslag i klassiska radioprogrammet Metropol i slutet av 80- början av 90-talet?

Ungefär så var mitt deltagande i gårdagens agility-klubbtävling.

Det började med large-agilityklass. Otto var den enda startande hunden som kom i mål, om än med 10 fel + tidsfel. Dagens seger var att han INTE hoppade från kontaktfältet på Aets nerfart, även om jag istället drog på oss 5 fel för beröring där (jag "stod ivägen för hunden" enligt domare Nils...). Den 5an tar jag under rådande omständigheter med glädje.

Snabbt hundbyte och in med Lazer på arenan, debut i medium. Som vanligt, höll jag på att säga, glömde husse bort att hålla truten när jag är på banan och liten svart drog iväg för att kolla vad husse höll på blev. Då blev matte lite irriterad och liten svart hund gick i sin första strejk. Vi lämnade banan efter typ 5 hinder...

Efter ombyggnad till hoppklass så startade medium före large, strejken höll i sig. Jag tänker inte hoppa ett enda hinder, sa liten svart hund och lekte plattfisk i starten. I efterhand så kan jag konstatera att han a) går ner sig när jag blir irriterad, b) inte borde suttit uppbunden vid staketet mellan loppen utan fått vila i bilen istället, c) antagligen tycker att det är lite jobbigt när det är mycket publik runt banan. Vi har alltså en del att jobba på, med tanke på hur det brukar se ut runt en normal agilitybana. Eller så får vi satsa helt på brukset istället. Där är det ju i stort sett ingen publik alls... ;-)

Otto var ute och flaxade och skulle hälsa på domaren i bägge klasserna men kom åtminstone in på banan igen. I hoppklassen blev vi diskade, en felaktig tunnelingång, jag fick inte riktigt till mina byten och vips så hade jag tappat honom.

Jag har en del att fundera på. Dags att ta sig samman och göra en träningsplanering. Jag har sagt det förut och säger det igen - att jag, som har ett förflutet med träningsprogram och -dagbok när jag sysslade med idrott, ska ha så förbenat svårt att omsätta de rutinerna till hunderiet?! Skärpning...

Inga kommentarer: