onsdag, maj 02, 2012

Kommunikationsunderskott *)

Ibland är jag och husse inte riktigt i "synk" när det gäller planerade aktiviteter. När det sen dessutom är andra yttre omständigheter som förändras så får man vara glad att det finns förstående "coacher" som står ut med att man (läs jag) bokar av en planerad tid med bara ett knappt dygns varsel. Med i min plan för gårdagen var, ända till i måndags, att jag skulle på en privatlektion hos P, men när husse började prata om hur han såg på första-maj-innehållet så insåg jag att han hade totalt noll-koll på att jag hade den planeringen, och det var liksom inte läge att börja diskutera det... Tack P för att du står ut med dylika sena avbokningar (jag betvivlar att du läser här, men OM...).

Med bloggers nya utseende/verktyg så har det följt att man får lite omedelbar statistik på hur många som läser bloggen och det är inte många... Visst skulle jag kunna "promota" mig själv lite mer genom att t.ex. länka från Facebook men... jag vet inte riktigt? Vill jag ha SÅ mycket uppmärksamhet?

Valborg tillbringade vi i alla fall med grillning hemma (årspremiär) och årets cykeltur till grannbyn där det är valborgsbål. Vi konstaterade att det är flera år sedan vi kom iväg på själva eldandet sist, det har varit regnigt nåt år, inställt pga torka = eldningsförbud nåt år, ifjol blåste det tydligen så kraftigt så det blev inställt därför enligt nån bekant till husse som vi mötte på plats...

Jo, jag jobbade på dagen också. Det var ganska lugnt och behagligt att sitta ensam på kontoret, jag dök ner i excel och kände mig rätt duktig när jag länkade data från en fil till en annan. Nu vill det bara till att det inte är någon som flyttar på dokumentet A, för då lär länkningen till B gå om intet...

Igår var vi som sagt inte helt i synk med vad som skulle göras, men det blev lite pyssel hemma med att återställa vardagsrummet (det är fortfarande rätt mycket kvar, men den spårlöst försvunna videokameran är nu upphittad, inte oväntat längst ner i en av de lådor jag HADE letat i), jag fick fram tvättvindan och därmed årets första omgångar utomhustorkad (soltorkad, som Lotta brukar skriva) tvätt, lite rotande i rabatterna och inte minst en kurs på kvällskvisten. Som deltagare. Vi fick köra igenom en klass 3-bana, i delar, med några riktigt kniviga sekvenser. Dessutom blir det ju inte lättare om man inte har hjärnan inkopplad vid banvandringen och går "fel" med tanke på i vilken riktning ett hinder skulle tas. Otto skötte sig efter omständigheterna bra, det som sket sig gjorde nog mest det för att jag inte var på rätt plats vid rätt tillfälle. Lazer fick springa delar av banan efter kursen, inte minst böjd tunnel som strulade häromveckan på träning. Vi jobbade lite med vippen också som vi inte riktigt är färdiga med... På klubbtävlingen på torsdag får jag nog köra frivillig disk på det hindret om den är med i banan (och det räknar jag med att det är).

Har även fått filmer från lördagen och åtminstone i första loppet står jag nog ungefär ett steg "för långt fram" och trycker Otto förbi hindret, mot domaren och den roliga leksaken... Ringrost, var ordet!

I samband med renoveringsarbetet har jag konstaterat att jag har ett "gäng" pocketböcker som jag aldrig kommer att läsa om. Trots att det bär mig emot att lämna bort böcker så överväger jag (se Facebook) att ägna mig åt någon form av bytes-/bortskänkes-verksamhet... Vi får se var detta landar.

*) ordet i inläggets rubrik "myntades" av en person på mitt jobb för ett antal år sedan, och är onekligen rätt användbart.

5 kommentarer:

Lotta sa...

KÄnner igen den där "osynken", och i kombination med selektivt minne hos husse är det inte helt okomplicerat.

Här soltorkar jag tvätt för fulla muggar idag och ser fram emot soltorkade lakan när jag går och lägger mig. :)

Här skänkte jag bort massor av pocketböcker för något år sedan. Har mer och mer insett att man inte KAN spara alla böcker och börjat dumpa iväg även "riktiga" böcker. Än har jag dock inte behövt slänga för det skulle svida.

Unknown sa...

Gillar också soltorkad tvätt! Tyvärr har vi ofta duvor i trädet ovanför trädgarden så man får vakta tvätten. Fast - kaffe i solen funkar ju det med...

Bibbi sa...

Lotta, återigen är våra hussar lika... (Det är intressant nog mer än en gång som det blivit sura miner när JAG inte har full koll på saker HAN ska på, som egentligen inte påverkar mig särskilt mycket och det är antagligen därför jag inte har "mentalt noterat" aktivitet/erna ifråga)
Kasta böcker tror jag aldrig jag kommer att klara. Eller - inser att jag troligen kommer att bli tvungen, den dagen mina föräldrar ska flytta...

mialena: fåglarna här är tack o lov inte SÅ närgångna mot tvätten. Oftast blåser det ju också så fladdrandet skrämmer kanske lite med...?

Agnetha sa...

Hoppas du fortsätter skriva även om läsarna är få ...Alltid kul att läsa hur du har det därborta i södern!! Jag är också lite restriktiv med länkar till min lilla blogg-sida av samma anledning.

Bibbi sa...

Jag skriver ju minst lika mycket för min egen skull som för läsarnas (om inte mer). Om jag bara var ute efter att få många läsare så borde jag antagligen "renodla" bloggen och se till att marknadsföra den mer... :-)