torsdag, maj 10, 2012

Har du inget hem?!

Repliken i rubriken yttrades av den dåvarande ordföranden i min gamla BK, när jag och han möttes på klubben för typ tredje dagen i rad. Detta inträffade dock i den period då jag hade separerat från min ex-sambo och tillfälligtvis flyttat hem till mina föräldrar (hua, det är alltså över 12 år sedan), så i samma sekund som h*n sa det, kom fortsättningen: nä visst ja, det har du ju inte...

Numera HAR jag ju ett hem, men efter de senaste dagarna så känns det som att jag är mer på "mitt andra hem" dvs klubben på fritiden. I synnerhet som jag igår fick påpekat av en av mina träningskamrater att "det är fjärde dagen i rad du är här nu va?". Lyckligtvis så är husse också på klubben nästan lika mycket som jag just nu eftersom han är inblandad i ett litet byggprojekt som pågår. Även om vi inte gör samma saker så är vi åtminstone på samma ställe geografiskt och det känns bättre än när vi är utspridda i geografin. Under projektet hemma så har det ju tenderat att bli som "Arga snickaren" i Kanal 5 brukar skälla på paren i programmet: "Du bygger, och du sköter markservicen och barnen". I vårt fall, husse bygger och jag sköter markservicen och hundarna...

Igår var det utskick av PM till lydnadstävling på programmet och sen blev det naturligtvis lite träning också. Lite apportering, fritt följ och platsliggning för Lazer, följt av slalomingångar med fart (= hopphinder före). Det har han lite svårt för, har jag noterat redan tidigare, så det måste vi träna mycket på.

Med Otto påbörjade jag projektet "Utmana-I-Slalom" som träningskamraten/instruktören L rekommenderade vid kursavslutningen i förrgår. Nu gick jag inte till några extrema former den här gången utan började med sånt som jag redan skruvat lite smått med, som att förflytta mig i sidled FRÅN slalomet, göra bakombyten efter att han gått in i slalom och gasa farten mer (dvs springa fortare själv - rent krasst är det så att om FÖRAREN springer fortare så springer - oftast - hunden fortare).

Ytterligare en pusselbit föll på plats i funktionärspusslet till agilitytävlingen den 26 maj vilket var skönt. Det är liksom vissa funktioner som "ingen vill ha"... Då är det gott när någon säger att "jamen jag kan vara...". Tack A!

Inga kommentarer: