tisdag, juli 23, 2013

Semester, eller arbetsläger...

Efter de första hektiska semesterdagarna hängde vi husvagnen bakom bilen och drog norröver. Första stoppet blev Fagersta där det var tävlingsdags igen (samma koncept som för 2 år sen). Eftersom Otto ju är uppe i hopp 2 så blev det 3 tävlingsdagar, en med hopp 2, en med agility 1 för Otto och en med hopp 1 för Lazer. I hopp 2 så kom Otto i mål 2 ggr av 3 möjliga, vi snodde åt oss 2 femteplatser och felfria lopp - men det var bara 4 pinnar i vardera klassen. Nu gör det mig ingenting egentligen att missa pinnar i hopp-tvåan så länge han är kvar i agility 1... Där fattas vi fortfarande en pinne för uppflytt. Två chanser hade vi på fredagen när det var den klassen, och båda dom körde vi bort oss = disk... Det har gått troll i de där agility-ettorna!! De här banorna var inte ens svåra, det var ärligt talat "skitsaker" som "sket sig"...

Tävlingsdagarnas verkliga höjdpunkt kom i första loppet på lördagen, Lazers hoppetta. Det gick så bra, och flöt så fint! För första gången kom vi äntligen i mål, och nollade! När "mormor" Kicki efter avslutad klass hojtade från sekretariatet att "du fick en pinne" så blev jag faktiskt lite paff, SÅ bra kändes det väl inte egentligen...? Eller det kanske det gjorde? Tredjeplats blev det i alla fall. Vi hade två lopp till under dagen men där blev det disk. Det var veckans varmaste dag och i andra loppet var vi nästsist, i det tredje var vi första start - däremellan var det 10-15 minuters vila... Jag såg hur den lilla cocker-hjärnan var helt slut vid tredje starten.

Från Fagersta rullade vi vidare till Kristinehamn. Planen var från början att vi skulle uppåt i Värmland (vi konstaterade vid transportsträcka där ifjol att "hit skulle vi kunna åka") men när en varningslampa började lysa på bilen tyckte vi det var bättre att vända söderut och därmed ha större chanser att hitta en verkstad. Det gjorde vi på måndagmorgonen och avläsning av felkoden visade att det var inget katastrof-fel, utan det gick att köra vidare utan åtgärd... Vi blev kvar i Kristinehamn en dag till och sen tuffade vi hemåt, med några stopp på vägen. Bl.a. i Skeppshults fabriksbutik för inköp av en ny gjutjärnsgryta.

En vecka ute på rull är ganska lagom, det var rätt skönt att komma hem...

På hemmaplan har vi... tränat hund (agility och spår), fixat och donat hemma (jag har kört en del skräp till återvinningsgården bl.a) och i helgen konstaterade husse att det var väl själva xxx vad hundarna drar in sand. Vi har ju sandig jord och närmast huset där både vi och hundar går, var gräset obefintligt. Vi har pratat lite löst om att lägga plattor eller så men det är ju ett j-a meck rent ut sagt med att gräva, köra padda, lägga markduk, stenmjöl och ja, gud vet allt. Husse klurade lite och i söndags körde vi och köpte några tryckimpregnerade reglar samt markduk. En ram byggdes, markduk fästes. Igår bar det iväg till det närbelägna stenbrottet. 4 lass singel/bergkross senare, har vi nu en helt Ok "grusgång" runt huset istället för bar sand. Det KÄNNS redan bättre... Dock kanske inte i mina muskler - kontorsmuppen är inte van vid kroppsarbete!!

Idag har vi haft besök av min bror med fru och 4-årig son. Tyvärr är grabben inte så hundvan, så kombinationen med våra "barn-ovana" hundar funkar inte riktigt. Lazer skulle så klart skälla när han skulle hälsa och det blev inte bra. De tre stora var redan förpassade till hundgårdar, så där fick även den lille svarte tillbringa några timmar medan vi fikade. Man får inte skrämma barn... Knashund.

Inga kommentarer: