tisdag, juli 26, 2011

Semester = bokläsning, eller hur var det nu...

Jag brukar ju utan problem ta mig igenom ett antal böcker på semestern och i år hade jag laddat med en rejäl hög - både köpta och bibliotekslånade. De sistnämnda börjar jag nu få lite panik med - de ska ju lämnas tillbaka när semestern är slut. Vilket det alldeles för snart är!

Dessutom är det jag har läst inte ens lånat, utan köpt: Bittrare än döden, av Camilla Grebe och Åsa Träff. Det är fortsättningen - om än hyfsat fristående - på "Någon sorts frid" som jag läste någon gång förra sommaren.

I centrum står fortfarande Siri Bergman och hennes psykologkollegor på den lilla mottagningen vid Medborgarplatsen i Stockholm. Den här gången dras Siri och Aina helt ofrivilligt in i märkliga händelser, när de leder en självhjälpsgrupp för våldsutsatta kvinnor. Samtidigt försöker Siri få ordning på sitt eget privatliv...

Psykologisk spänningsroman kallas boken och visst är det spännande, och lättläst! Sidorna vände sig nästan själva när jag väl tog tag i det - och det allra sista kapitlet ger onekligen historien en rejäl "twist"... Folk är inte alltid vad de utger sig för...

För övrigt fortsätter arbetslägret här hemma, som B konstaterade idag. Vi har kört 3 lass till tippen efter fönsterbytet (och viss rensning i förrådet).

I söndags var jag och hundarna på en liten utbytestävling på en av grannklubbarna. Lazer fick prova att springa hoppklassbanan men det var på tok för svårt för honom så det blev många förbisprungna hinder. Lärdom från Hampus är nämligen att inte bråka för mycket om sånt... Jag tror att det var en bidragande orsak till hans obefintliga fart, nämligen. Att jag "tjafsade" för mycket. Alltså - behålla arbetsglädjen är prioriterat! Otto tog sig i mål i en klass men det kändes som att jag hade lite dåligt fokus. Passade på att testa ett bakombyte in i slalom som jag inte skulle vågat göra i skarpt läge - funkade! Yes!

Inga kommentarer: