tisdag, juli 05, 2011

Lite träning, lite annat och päls som faller...

Dagarna har rasslat förbi och inte minst värmen har gjort att jag har dragit mig för att sitta vid datorn. Åska är ju heller ingen bra grej för teknik-maskineriet hemma, så det har också bidragit.
Hur som, det har passerat några dagar och vad har då hänt…

I onsdags var det instruktörsmöte på klubben, det kändes lite ”tunnbesökt” men vi är ju inne i semestertider och med lite kort varsel på kallelsen så blir det väl lätt så. Nu sattes datum för nästa gång redan på detta möte, frågan är hur bra det kommer att nå ut till berörda…?

I torsdags var det månadstävling lydnad/brukslydnad/rallylydnad. Vi stack ner och tittade på lydnadsklass-ekipagen (bara ettor), det blåste snålt och kallt så shorts var inte den optimala klädseln och vi körde hem igen ganska snabbt.

I fredags var det middag hos svärföräldrarna…

Lördag förmiddag spenderade jag i skogen – äntligen… Lazer fick sig ytterligare ett ”korvspår” förtjänstfullt utlagt av M. Avstickarna och bakåtslagen börjar minska men jag kör med VÄLDIGT kort koppel än så länge. Totalt körde vi igenom spår/uppletande med 6 hundar på 3 förare… och då hade JAG bara Lazer med mig! Ibland kan man ju fundera på vad det är som gör att man omger sig med folk som är lika tokiga som vi själva dvs har minst 2 hundar??

Eftermiddagen ägnade vi åt lite matinköp + att jag tyckte det behövdes lite nya blomster i trädgården. Penséerna börjar se lite tråkiga ut, milt sagt. Några ”bondpelargoner” (som pellis-fantasten Lotta skulle uttryckt det) fick följa med hem, ett par amplar med petunior och lite annat smått o gott.

Väl hemma började husse gräva. Vi har ju ett litet (inte) projekt på gång med diverse omflyttningar av växthus, hundgårdar osv. Själv tog jag tag i en riktig surdeg – bilstädning. Efter knappa 2 timmar så var förvandligen klart märkbar, från nästintill rullande sopcontainer till en hyfsat vanlig bil (med undantag för hundbur och diverse hundträningsprylar, som dock för stunden är välorganiserat placerade i tygkassar i en plastback i baksätet). Det är väl möjligen fördelen med att städa bilen så sällan, skillnaden blir väldigt markant! Dessutom konstaterade jag att vår nya dammsugare (nåja, ny och ny, men den vi köpte i vintras) var klart bättre på det här området än den gamla. :-)

Vid 20-tiden öppnade sig himlens portar efter en varm och klibbig eftermiddag. Åska, slagregn, hagel och blåst.

Söndagen var skönt ”obokad” och på förmiddagen hann jag med ett litet korvspår till åt Lazer på gärdet hemma, det slogs för ett tag sen så just nu vågar man gå där utan att riskera att trampa ner något som ska bli mat till kossor eller hästar. Bara en liten avstickare åt vänster och ett enda bakåtsnurr den här gången. Ska försöka se till att lägga några spår nu i veckan också, kvällarna är ju långa och ljusa…

Dessutom tog jag och Otto en joggingtur. Det blev bara ca 3 km, men med tanke på att värmen redan var uppe på 25 grader så fick det räcka. Vi är ju ganska otränade också. Årets mål med Tjejmilen får nog bli ”ta mig runt” igen… Vet inte riktigt vad det är som har gjort att våren har varit så totalt hysterisk, känns som jag inte har hunnit någonting annat än föreningsverksamhet och det mest akuta hemma?

Husse fortsatte gräva och jag planterade nyinköpta blommor. Och slängde på lite gödsel på tomaterna och rosorna (som ser lite ledsna ut, f-n vet om det inte var dumt att flytta dem när jag gjorde det).

Värmen satte dock stopp för oss ganska snart och det fick bli lite siesta på eftermiddagen… 27-28 grader i skuggan och hög luftfuktighet är inte direkt lysande förutsättningar för fysiskt arbete utomhus!

Lite mat och en ”filmkväll” hos M, L och P – vi skulle kolla på det filmade materialet från MHt häromveckan. Det blir ju ett annat perspektiv än när man går med som förare, när man får se det lite från sidan. Den där videokameran kommer nog att bli en nyttig pryl framöver också!

Har även lagt lite tid på att kamma Hampus under helgen. Sedan ett par månader tillbaka har jag noterat att det ligger mer löst hundhår än vanligt och skräpar hemma – och det beror inte enbart på att jag slarvat med ”snabeldraken”. Efter lite undersökningar av samtliga 3 fyrbeningar har jag konstaterat att det är Hampe som fäller – och det är inte lite päls han släpper ifrån sig heller. Det märkliga är att a) min erfarenhet är att springrarna inte brukar har några direkta fällningsperioder utan de har tappat lite lite lite päls hela tiden (till skillnad från min ”gamla” ras schäfer, där man hade halva hunden på golvet 2 ggr om året), men även b) Hampe är ju kastrerad och då brukar ju hundarna inte alls fälla?? Jag har inte bytt foder eller någonting annat, så frågan jag ställer mig är lite grann – vad är nu detta? Någon form av ålderskrämpa?

Under gårdagskvällen hanns det med både ett litet spår åt Lazer och en joggingrunda med Otto. Igår hann jag även inse att jag har blivit rätt ”nördig”. Aldrig förut har jag försökt kombinera ihop hundtävlande och semester, och dessutom har vi i år beställt nya fönster som ska monteras i början av semestern (ja, vi har beställt montering också – husse är visserligen händig men ibland är det bättre att låta andra göra jobbet). Det KAN bero på att jag aldrig tidigare har a) haft semester på det sättet som jag har numera (under mina arbetsår i idrottsvärlden på 90-talet så var sommarsemester något det var begränsad tillgång på då vi hade högsäsong under sommarmånaderna, däremot blev det alltid ledigt runt jul och nyår), b) en hund som det faktiskt varit roligt att tävla med på det sätt som det har blivit med Otto den här säsongen samt c) det råder faktiskt en viss brist på agilitytävlingar i klass 1 i Skåne med omnejd ett tag framöver. Alltså gäller det att passa på när tillfälle bjuds, och dessutom missar jag ett tillfälle längre fram i sommar eftersom jag lovat att döma freestyle på USM.

Och nu: 4 arbetsdagar kvar till semestern…

3 kommentarer:

Lotta sa...

"Vet inte riktigt vad det är som har gjort att våren har varit så totalt hysterisk, känns som jag inte har hunnit någonting annat än föreningsverksamhet och det mest akuta hemma?"

Jag är inte ett dugg förvånad. Problemet stavas F-Ö-R-E-N-I-N-G-S-V-E-R-K-S-A-M-H-E-T. Men du verkar ju vara inne på det själv? ;-)

F ö fäller Iza också något alldeles vidrigt, och har gjort i typ tre månader?! Jag bytte ju tyvärr foder samtidigt som jag behandlade med Stronghold så det är svårt att avgöra vad som är orsaken.

Bibbi sa...

JO, jag vet ju att du har rätt. Det finns dock en faktor till men den tänker jag inte gå in på här...

Bibbi sa...

Jo, jag noterade ju även dina funderingar kring fällandet. Men vi har ju inte bytt foder, eller nåt??