torsdag, juli 14, 2011

Och så kom regnet...

Lagom när det så smått börjar bli dags att fundera på att "koppla av" så kommer regnet.

Igår ägnade sig husse åt att börja förbereda på allvar där växthuset ska placeras efter flyttning. Själv yrade jag mest runt, kändes det som... Bilen skulle på service - visserligen på verkstaden i andra änden av byn men ändå. Passade på och tog Otto med mig och joggade hem därifrån, det blir ingen jättetur men bättre än inget.

På programmet för dagen stod även spår med Lazer. Lagom när jag skulle lägga ut det kom jag på att - spårselen hänger ju i bilen, som stod på verkstaden. Liten omplanering kan man säga!

Eftersom fönstren i huset håller på och byts i detta nu så ägnades lite tid igår åt att flytta runt prylar, inklusive rensa bort en del gamla tidningar och sånt.

Jag passade också på att kamma igenom Hampus päls och konstaterade att en av de "hudflikar" som jag betraktat som åldersförändringar och inte ens hetsat upp mig så mycket över, hade förändrat sig. Ett snabbt samtal till veterinären och visst var vi välkomna på eftermiddagen. Exakt vad det är, kunde inte vår husveterinär säga säkert, men som han uttryckte det "magkänslan säger att det inte är något som måste tas bort omedelbart, i synnerhet om hunden själv inte är störd av den". Skönt med en veterinär som inte vill skära så fort tillfälle ges...! Det finns vissa kliniker som enligt ryktet tar fram skalpellen så fort det finns minsta lilla anledning.

När bilen väl var åter hemma så blev det ett litet korvspår åt Lazer och minsann, det börjar verkligen ge effekt. Fördelen med det inte längre helt nyslagna gärdet är att det syns väldigt väl var jag har gått och han var mitt i spårkärnan åtminstone 99% av tiden. En liten, knappt märkbar, avstickare blev det men jämfört med tidigare - wow! Dessutom kan man inte påstå att han äter sig igenom spåret heller, för det var säkert mer än hälften av korvbitarna han gick över, men skit i det, nu har vi fått ordning på riktningen! Nästa projekt får bli att få ner tempot för det är fortfarande i högsta laget. Men en sak i taget.

Nu pågår det som sagt installation av nya fönster och det blir förhoppningsvis bra när det blir färdigt! Jag försöker mest hålla mig undan och inte vara i vägen. Ska ta en sväng ner till klubben och träna lite i regnet om en stund. Det måste köpas mer hundmat också... Ingen rast, ingen ro!

Inga kommentarer: