torsdag, juli 14, 2011

Semestertider = lästider...

Inför semestern har jag laddat med en rejäl (milt sagt) trave böcker. Jag har fotograferat den men bilden kommer en annan gång. 14 st tror jag det ligger i högen, varav 2 ljudböcker.

Först ut blev ytterligare en del i Arne Dahls A-grupp-serie dvs fortsättning på mitt projekt att läsa alla delarna i rätt ordning. Jag misstänker faktiskt starkt att även denna, Dödsmässa, är en som jag har missat tidigare!

Gruppen har så smått återhämtat sig efter dramatiken i den föregående boken, en ny sommar randas. I baksidestexten står det att en av A-grupp-medlemmarnas ex-fru hamnar mitt i ett drama - men allvarligt talat... Paul Hjelm har ju lämnat gruppen? Fast nu hamnar han mitt i det här fallet ändå, eftersom det är just hans ex-hustru, Cilla, som hamnar mitt i ett gisslandrama. Och i slutet får även Gunnar Nyberg göra upp med en del av det förflutna, från A-gruppens begynnelse.

De här böckerna är bladvändare men i just den här är det en del historiska dagboksanteckningar som tar upp ett antal sidor... Jag får nog erkänna att sådana skummar jag igenom väldigt snabbt! Visst hjälper de till att bygga förståelsen för bakgrunden, men det blir lite segt. Tycker jag... Den här gången.

Nu får det bli något annat härnäst, kanske till och med en "icke-deckare"? Har ett par sådana i högen, till och med en "fackbok" (och det är inte hundlitteratur). Den som lever får se.

Inga kommentarer: