tisdag, juni 05, 2007

Så var det dags igen

...för en sån där konstig vecka med "2 fredagar". Idag är det alltså tisdag - men det känns som fredag eftersom det är ledig dag imorgon?! Nationaldagen... Tja, efter att idag tillbringat en del tid hos vår biljettåterförsäljare i Ängelholm kan jag konstatera att det lär bli många skåningar i Danmark imorgon!

Igår var det en högst vanlig arbetsdag i Hässleholm. På kvällskvisten var jag duktig och promenerade först med hundarna och sprang sedan ett pass själv (eftersom B var iväg och höll kurs ville jag inte hålla på och mecka med att skifta hundar osv). Körde även ett lydnadspass med Hampus - nu är det hjärntvätt på rutan och fjärrdirigeringen som gäller fram till söndag... Otto fick lite utställningsträning - att STÅ ska han lära sig nu är det meningen. Vi har nämligen anmält till utställning nu under sommaren. Exakt var och när väljer jag just nu att avstå från att berätta. Möjligen får ni info längre fram, kära vänner!

Idag har jag som sagt jobbat "på fältet" igen. Det är kul att vara ute i verkligheten. På torsdag är det dags för utvecklingssamtal som jag nog nämnt innan...

Nu ikväll hade vi planerat in "tema - Handling" på Hundungdomsklubben. Tyvärr kom det bara 1 till som deltog aktivt och 2 åskådare. Lite synd. Men fördelen var att jag och Otto fick en rejäl drillning av ett riktig "proffs" - tack E som är en duktig Junior Handler!! Han är så underbart lättlärd vår lille wachtel - på 45 minuter hade han snappat det här med att "stå" (som vi började så smått med igår, alltså) - nu ska han lära sig att stå STILLA också... och att man inte får hoppa upp och pussa domaren... DET blir svårt, men det ska gå!

När jag kom hem hade B stuckit iväg för en kontroll av läget hos vildsvinen. Tog en runda i trädgården med vattenkannan, spannen och tången samt snigelfritt-medlet. Var nog ute i gott och väl en timme och njöt, det här var en riktig kanonkväll - en sån som man vill spara på burk och ta fram i november! Doftschersminen blommar och lägger ytterligare en dimension till det hela. Tyvärr är det en buske som jag och B har lite delade uppfattningar om, han tycker den luktar för starkt - jag får fram barndomsminnen från "mormors trädgård"...

Inga kommentarer: