lördag, juni 02, 2007

Tidiga morgnar, månadstävling, skott, sniglar och annat!

Ska man följa med på riktigt när det gäller bussturer så får man börja tidigt! I torsdags morse var det till att inställa sig på bussdepån kl. 05.45. Nu är jag ju inte så fasligt gnällig med att stiga upp tidigt men jag får väl erkänna att jag inte var direkt avundsjuk på tekniske projektledaren som fick den riktiga "vinstlotten" - igår avgick första buss 04.49 eller något åt det hållet.

Fördelen med detta var ju att jag kunde sluta hyfsat tidigt och eftersom det var sista torsdagen i månaden = månadstävling på BK, så körde vi ut dit nästan direkt när B kom hem. Han var på skjutbanan och skottränade Otto i onsdags och det projektet fortsatte på klubben. Apportering med skott. Ja jisses vad den hunden är arbetsvillig!! Inga problem när det smäller här inte! (Däremot gillade han inte åskan vi hade i måndags, men det var ju första åskvädret han upplevde och åska och skott är ju två skilda saker).

Månadstävlingen gick väl "sådär". Jag tänker inte skriva ut betygen här för jag tyckte inte att de var riktigt "riktiga". Men i sammanfattning så:
Platsliggning - där gick "spånet" upp och mötte mig när jag var på väg tillbaka. Jag vet inte riktigt varför han får för sig sådana dumheter ibland - det kommer någon gång i halvåret verkar det som?!
Fritt följ - gick "sådär" men han var med hela vägen i alla fall... ;-)
Läggandet - var hyfsat ok
Inkallning - fick vi nerdrag för "sent stå", det var dock inte senare än det ju fick en 9:a för i höstas på riktig tävling...?
Sändande med ställande (rutan) - här har vi helt klart ett problem. Hampus verkar inte vilja förstå att "framåt" ska man springa till matte säger något annat... Men jag visste ju detta och jobbar på det...
Apportering - riktigt bra faktiskt med tanke på hur det varit tidigare. En kraftig tempoväxling på vägen in borde dock ha dragit ner betyget... (som sagt - jag tyckte inte riktigt att domaren dömde "rätt")
Hopp - hjärnsläpp på andra sidan hindret och går vid sidan av.
Fjärr - 3xdk på första skiftet och viss förflyttning av rumpan på de andra. Men det får duga för den här gången...

Igår var det sista dagen med bussåkande och jag fick även ur mig ett surt protokoll före lunch. Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal och jag tror jag ska förekomma chefen och "erkänna" att jag för tillfället hatar allt vad protokollskrivning heter - även om det egentligen är sånt jag är anställd för...

Idag har jag - så här långt - varit "någon" och kört allt skräp vi samlade ihop (pappkartonger, gamla startlistor m.m.) när vi röjde i HU-klubbstugan förra lördagen till återvinningsgården. Där var stängt förra lördagen eftersom det var Pingstafton... Som tur var försökte vi inte ens köra dit grejorna då eftersom en klok pappa påpekade att det troligen var stängt pga Pingsten. Dessutom har jag pantat 201 burkar och 8 pet-flaskor åt klubben också, så nu känner jag mig riktigt duktig!

När jag kom hem gick jag ut och kollade läget på snigelfronten. I onsdags kväll la jag nämligen ut nytt "Snigelfritt" och i torsdags em var var enda smula borta. Frågan var ju om det var sniglarna som ätit upp allt eller om det även varit fåglar framme. Jag la ut nytt igår kväll och var ute imorse och kollade läget - helt tomt var det ju inte, var det möjligen fåglarna som mumsat i sig det tidigare? Nu gick jag ett varv med hink och tång och kunde konstatera att på det ställe där jag förut kunnat plocka "hur många som helst" så var det betydligt färre - detta tyder väl förhoppningsvis på att det VAR sniglarna som tuggat i sig medlet tidigare i veckan!! Dessutom hittade jag faktiskt 2 st som i princip hade de små blå kornen "i munnen". Jag har slutat räkna när jag samlar ihop dem (det kändes bara oöverstigligt...) men betydligt färre var det som sagt idag!

Tyvärr regnar det envist så vi får se vad resten av dagen ska ägnas åt. Hade det varit lite bättre väder så har jag plantor att gräva ner, fönster att tvätta, en hund som behöver klippas/trimmas.... Jag har ju förvisso ett antal inomhusprojekt att ta tag i så det är inget problem egentligen. Eftersom det var tidig morgon på bussdepån igår också (06.45) så kunde jag gå hem i hyfsad tid och för en gångs skull är därför veckostädningen avseende dammsugning och moppning avklarad redan igår em/kväll! Skönt att slippa bekymra sig om det nu under helgen. Ska ta mig i kragen och börja springa lite igen. Och så måste vi ju träna på RUTAN!!

Inga kommentarer: