måndag, juni 18, 2007

Salong Klipp & Trim

... så brukade min klubbkamrat A benämna det när hennes dåvarande Springer T behövde friseras. Hampus har varit i behov av detta en längre tid och igår kom samvetet äntligen ikapp mig så jag tog ut saxar, kammar och andra verktyg och passade på medan vädret var skapligt. Det ligger onekligen en del i det här med att kastrerade hundar "sparar" sin päls. Hampe har ju alltid haft en underull utan like (vilket jag inte upplever som riktigt "normalt" på en Springer) och nu var den verkligen värre än någonsin. Tillsammans med det jag klippte bort på tassar, ben, öron, mellan bakbenen osv (japp, nu är det sommarfrissa som gäller) så fyllde jag en halv 20-litershink med päls! Fluffig sådan i och för sig...

Kloklippning stod också på programmet när jag ändå höll på och det attentatet drabbade även "lillebror". Jag försöker ju alltid jobba för att jag ska kunna klippa klorna utan hjälp på hundarna och nu börjar även Otto förstå att det hjälper inte att orma sig! Dessvärre lyckades jag den här gången klippa lite för mycket på en av klorna på sporrarna men tack o lov är han ju tålig så han "dog" inte av detta. När jag ändå var i farten drog jag kammen igenom de få "fanor" som lillebror har och drabbades även här av lite dåligt samvete för jag hittade faktiskt 2 tovor. Hm. Måste nog bli lite noggrannare med det här med pälsvården!

Nästa projekt är nu öronrens (tycker det luktar lite skunk i lillebrors öron och han är i sin tur väldigt förtjust i att tvätta storebrors lurar så det är nog bäst att slå en ordentlig koll där). Kanske redan ikväll? Det är också dags att sätta på nytt fästingmedel men detta vill jag ju helst göra på morgonen, dagar när jag har lite "koll" på djuren, så exakt när det ska bli av vet jag inte i skrivande stund.

Ikväll är det INGENTING inplanerat (mer än att jag ska försöka komma ut och springa) - detta känns lite halvunikt för de närmaste 2 veckorna, innan semestern bryter ut, är hysteriska med föreningsaktiviteter.

1 kommentar:

Unknown sa...

Äsch, dåligt samvete... Sigge kan ha jättetovor dagen efter att jag kardat av honom halva pälsen!