söndag, augusti 26, 2012

Tävling i dagarna två...

I fredags nådde min nördighet nya höjder, när jag och klubbkamraten L körde till Bjuv och satte upp våra tält, kvällen FÖRE tävling... Egentligen kom jag på att så gjorde jag nog i Ystad i början av månaden också, men det räknades liksom inte eftersom vi var där med husvagnen ändå.

Dagarna i sammanfattning:
Lazer far hit och dit och ut från banan och in på banan och... ja, inte mycket blev rätt. Samtidigt så ser jag den här säsongen mycket som miljöträning för hans del, så det känns inte SÅ farligt. Däremot slås jag av, när jag ser det som L lyckades filma igår, hur ostrukturerat det ser ut när vi går in och ställer upp för start. Något att fundera på!!

Otto och jag gjorde ett riktigt riktigt bra agilitylopp - ända till näst sista hindret som han sprang förbi och därmed drog på sig en vägran = ingen pinne här inte. F*n rent ut sagt. När kontaktfälten funkar så är det något annat som skiter sig. Och dessutom är jag helt övertygad om att det var mitt vägval som var fel = dålig handling, som orsakade detta.

Hoppklassloppet var vårt andra i klass 2 och det gick också riktigt bra till näst sista hindret, där jag inte riktigt "fick tag" i herrn och han seglade snyggt över sista hindret istället för att ta tunneln som var det nästsista först... F*n igen.

Två bra lopp men inga resultat att tala om, som jag sa efteråt. Det visade sig att agilityloppet räckte till en 12e plats, men det är ju pinnarna jag vill åt numera...

Idag var det samma läge med Lazer och jag konstaterar att jag måste hålla koll på a) hans starter samt b) slalom - där gick han ur båda dagarna med ett par pinnar kvar...

Ottos agilitylopp var total katastrof. Eftersom den klassen gick parallellt med Lazers och jag hade fått låga startnr i båda klasserna så flyttade jag Otto till sist i klassen. Om det spelade roll vet jag inte, men redan innan vi gick in på banan var han snusig och kändes ofokuserad. Likaså när jag lämnade honom för start, snus - jag gick tillbaka och rättade upp - men det kändes inte bra... Sen missade han slalomingången och där försvann ju den pinnen... När vi tog om så gick han ur slalom och sen for han upp på balansen (vilket filmen visar att jag tydligen visade honom att göra). Vi var liksom inte på samma våglängd alls...?

Sen blev det väntan, eftersom det var 2 klasser emellan innan det var dags för hopp2an. Där var det min vanliga taggade wachtel som satt på startlinjen, men tyvärr missade han en port ganska tidigt i slalom så det fick vi ta om, och sen hade vi två lite yviga svängar som också kostade tid... Vi kom i alla fall i mål och landade på runt 20e plats.

Efter det var det bara att packa ihop och köra hem. Pust...

Ett orosmoment är att jag redan igår körde hem med ont i ryggen - som håller i sig. Undrar vad jag gjorde igår egentligen...? Dags att ringa kiropraktorn akut?

Inga kommentarer: