söndag, mars 01, 2015

Bloggtorka, milt sagt

Bloggen är inte död men jag har prioriterat andra saker, kan man väl lugnt säga.

För 1½ vecka sedan slog blixten ner för andra gången i samma familj. Vännen J lämnade livet hastigt och oväntat i en hjärtinfarkt. Plötsligt står sonen W ensam utan föräldrar. Ofattbart och tragiskt, min hjärna förstår men hjärtat vill inte göra det.

I övrigt har det tränats hund, framför allt spår, under början av året. Lite lydnadsövningar och några agilitypass har det också blivit. Och så blev Lazer och Otto kastrerade i början av februari = lite "sjukskrivning" medan såren läkte. För Ottos del handlade det om en förstorad prostata, vilket konstaterades redan i slutet av juli - men då var det liksom inte läge inför jaktsäsongen. För Lazer handlade det mer om en del beteenden som jag hoppas att vi ska råda bot på - jag har sett tendenser till att han slängt lite fööör långa blickar efter tjejer (och löptiksmattan) på agilitytävlingar och börjat fundera på om vi har ett samband där med hans tendenser att "säcka ihop". Vi får se vad som händer framöver, jag tänkte försöka tävla lite spår nu under våren och i den mån det ska tävlas agility ska jag välja tävlingsplatser med omsorg eftersom jag också misstänker samband med trängsel. Jag har ju haft en hund tidigare som haft "scenskräck" (Hampus).

Jag har också startat en valpkurs tillsammans med L, nu har vi 2 gånger kvar.

Det har inte blivit så mycket böcker lästa trots att jag åkt en hel del tåg eftersom det för stunden är mycket jobb i Malmö, den gångna veckan och kommande vecka handlar det om heltid på plats för tester. Däremot så har jag lyssnat mig igenom alla sommarpratare från 2014, och vinterpratarna. Många intressanta "prat" och en och annan lärdom...

Har hunnit med en utflykt till föräldrar och bror med familj i 08-land också. Det har ju sina sidor att bo långt bort när föräldrarna åldras. Inga akuta krämpor just nu, men man vet ju aldrig uppenbarligen.

Inga kommentarer: