torsdag, maj 24, 2012

Oj oj, dagarna rusar iväg…



Förra veckan var ju bara halv ur arbetsperspektiv, och tisdag-onsdag var jag i Karlskrona på konferens med jobbet. Det var ett väldigt trevligt arrangemang och jag kan verkligen rekommendera Scandic i Karlskrona! På onsdagmorgonen tog jag mig ut på en morgonjogg (enda gången det funkar med morgonjogg är i princip just när jag är på tjänsteresa) före hotellfrukosten. Härligt! (Ja, det var bra ur jobbperspektiv också, men det ska det ju vara)

Sen hade både jag och husse tagit ledigt på klämfredagen efter Kristi Himmelfärdsdag, så vi tuffade iväg med husvagnen på just Kristi-flygardagen. Först fixade vi dock lite ärenden och sånt hemmavid – bl.a. slog jag till och köpte mig en systemkamera. Det har jag ju funderat på i flera år, var väldigt nära för några år sedan men då var paketet slutsålt när jag väl kom till butik. Den här gången hade jag lite mer tur – plötsligt dök den kamera jag funderat på upp i ett paket med 2 objektiv av originalmärke, till lägre pris än det paket jag tittat på tidigare. Lika bra att slå till. Vi får väl se om jag lyckas producera lite mer bilder och framför allt mer ”actionbilder” framöver?

Bilen med vidhängande husvagn styrde vi mot Gränna, delvis för att det var en agilitytävling i Jönköping på lördagen men också för att vi var där ifjol och det finns alltid mer att se i omgivningarna. Fredagen ägnade vi åt att åka över till Visingsö och gå en rejäl promenad i skogen där, 2 timmar var vi ute och Hampus tyckte nog att det var lite onödigt långt. Men han hänger med, den gamle farbrorn… Resten av dagen, när vi återvänt till fastlandet, ägnade vi mest åt att slappa. Förmodligen väldigt välbehövligt. ;-)

På lördagen bar det ner till Jönköping och agilitytävling arrangerad av Huskvarna Hundklubb på gräsytorna vid Elmia. En fin tävlingsplats alltså! Resultatmässigt så kan man konstatera att MKM (Mycket Klantig Matte) klantade bort båda loppen. I hoppklassen som gick först, stoppade jag in ett byte som med facit i hand inte alls behövdes och det slutade med att jag tappade bort både Otto och mig själv och höll på att snubbla över ett hinder. I agilityklassen tror jag att jag ”tappade” handen som visar vägen och då sprang Otto förbi ett hinder, när vi skulle ta om så hoppade han det baklänges och då blir det disk. Kontaktfälten funkade i alla fall, även om A-nerfarten är hårfin. Vi fortsätter nöta på träning.

Lazer fick vara med och miljöträna lite, bl.a. passade jag på att låta honom hoppa lite på framhoppningsbanan.

När vi var färdiga på tävlingsplatsen tog vi på oss den kulturella hatten och körde till Husqvarna Fabriksmuseum. Oj, vad det företaget har sysslat med många saker. Där fanns allt från symaskiner och gräsklippare till vapen och motorcyklar!

På söndagen tuffade vi hemåt igen och konstaterade att nu, nu börjar sommarvärmen komma… Under helgen konstaterade jag också att jag antagligen har drabbats av hälsporre, eller åtminstone inflammation i den sena som går under hälen. Man kan tydligen skaffa sig problemen även utan att ha den fysiska sporren på hälbenet... T.ex. genom att pronera (gå på "insidorna" av fötterna) och det vet jag att jag gör när jag springer, så det är ju troligt att jag gör det även när jag går. Inlägga är ilagda i skorna så hoppas vi att det hjälper.

Det var nog tur att vi vilade upp oss under långhelgen, för den här veckan har varit – och kommer att fortsätta vara – helt hysterisk på fritiden… Självförvållat, javisst!

I måndags hade jag som vanligt nybörjarkursen i agility. De börjar bli riktigt duktiga, mina 4 deltagare. Deras förkunskaper var ju lite spretande, och fortfarande är det en viss nivå-skillnad, men det tar sig. Passade på att köra lite enkla övningar med både Otto och Lazer efter kursen.

I tisdags var det distriktsmöte i HU-distriktet. En liten tapper skara slöt upp, tyvärr hade föreläsaren, som förra gången var sjuk själv, nu drabbats av sjukdomsfall i familjen. Vi får se om vi vågar prova med tredje gången gillt i höst? Vi diskuterade lite vad vi kan hitta på för att få fler att komma på mötena, och det kom upp några kreativa förslag som vi i styrelsen får ta till oss.

Igår, onsdag, var det distriktsmöte i SBK-distriktet. De mötena är lite mer välbesökta, men den här tiden på året är nog svårt för många med mycket aktiviteter kring skolavslutningar och studenter. Och om man inte själv är ”drabbad” av sådant så är det alltid någon i omgivningen som är det… Här fick vi en presentation av det här med barmarksdrag (det var en praktisk förevisning i samband med ett möte för ett par år sedan) och det verkar ju onekligen häftigt. Jag är ju den första att säga att vi måste se över vad vi har att erbjuda medlemmarna och inte vara främmande för nya saker, om vi ska kunna behålla våra medlemmar – och få nya!

Ikväll är det instruktörsmöte på klubben och imorgon har jag tagit semester. På kvällen är det nämligen bygga banor m.m. för agilitytävlingen på lördag som gäller. Och jag vet hur det brukar bli. Ikväll kommer vi på en massa småsaker som behöver fixas imorgon och då är det bra om någon (läs jag) kan fixa det under morgondagen. Utan att ”störas” av arbete… ;-)

På lördag är det som sagt agilitytävling på klubben. Den här gången ska jag försöka mig på att tävla själv också (husse är alltså INTE tävlingsledare så de regelmässiga/etiska hindren är röjda ur vägen). Vi får se om jag klarar att fokusera på att tävla när jag också ska vara funktionärsansvarig.

På söndag är det lydnadstävling och där har jag hand om sekretariatet. Det är dock en ganska liten tillställning med få starter, så där bör vi vara klara framåt lunchtid.

Fullt ös hela tiden. Och ja, tyvärr har våra hundar blivit lite lidande tisdag-onsdag. Ikväll är det åtminstone möte på klubben = träning efter mötet!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Angående din fot; det kanske är värt pengarna att investera i skräddarsydda inlägg? Det har jag gjort och ångrar bittert att jag inte gjorde det för 10 år sedan...

Bibbi sa...

Jo det är flera som föreslagit det på olika vägar och på sikt får det nog kanske bli ett alternativ. Husse har dock blivit av med sina problem sen han blev mer nogräknad med vad han har på fötterna och jag tror att det var mitt hastköp av skor i mars som kan vara felet här...