lördag, april 12, 2014

Sök och spår, och spår och...

Idag var det dags för praktikdelen när det gäller tävlingsledarutbildningen för brukset, som jag hoppade på i höstas. Min förhoppning DÅ var ju att praktiken skulle genomföras under vintern, eller i alla fall tidig vår. Så blev det inte, och nu kör det ihop sig lite då nästa tillfälle krockar med klubbens agilitytävling. Som jag sa till ansvariga - eget tävlande kan jag avstå, och kurstillfällen kan jag flytta, men en redan utlyst tävling, nej det går liksom inte... (Och nej, arrangemanget klarar sig inte riktigt utan mig, vi är redan några personer "kort" av olika orsaker)

Intressanta diskussioner framför allt ute i markerna, där vi först ägnade oss åt sök och efter en stärkande lunch gav oss på spåret. Nästa gång är det uppletande, budföring och lydnad som står på programmet, men det får väl bli något slags "uppsamlingsheat" för mig (och minst en person till, som var tvungen att avvika vid lunch idag). Det löser sig, som det brukar heta... Sen kommer ju det där med praktik-tjänstgöring på riktiga tävlingar, det får väl bli appellen i november och nån spårtävling nästa vår (vårens tävlingar är ju nästan passerade och söktävlingen vi har i september krockar med tjejmilen så då är jag inte hemma).

Husse tog, tillsammans med I och J, hand om prova-på-kursens spårtillfälle idag. När jag var klar på utbildningen så ringde jag hem och husse traskade ut på närliggande ängar och la ut ett spår åt Lazer. Vi ska ju tävla en gång till (sen är vårens och sommarens chanser i appellspår slut, så då får det bli agility för hela slanten) och det kan ju vara bra att träna några gånger innan dess.

Och sen sa jag åt mig själv att det är OK att slappa en lördagkväll, och läste ut en bok. Denise Minas "I midnattens stillhet". Jag fick ju tag i en senare bok i serien om Alex Morrow häromåret. I ärlighetens namn så börjar jag återigen konstatera att det är dags att lämna deckarträsket, har några titlar på listan nu som jag ska försöka låna på biblioteket. Jag har just nu svårt att utbrista i superlativer över deckare, det känns som om mycket är samma-likadant - men ändå olika. Nåja, Mina levererar en spännande berättelse, fast jag hade lite svårt att komma in i den. Kanske för att jag inte riktigt haft ro att läsa så ofta den senaste tiden, ens på tåget.

Imorgon är det dags för säsongspremiär i agility. Packningen är packad, nu ska vi bara sova lite också.

Inga kommentarer: