måndag, april 21, 2014

Tredje gången gillt!

Idag var det dags för ett nytt försök i appellklass spår för mig och Lazer. Sista chansen före sommaren (övriga möjliga tävlingar under april-maj krockar med klubbens tävlingar eller andra saker som jag inte rår över). Det var bara 5 anmälda så det blev rena sovmorgonen, samling 09.30.

Lite lustigt kändes det när jag för tredje gången drog startnummer - 3!!?!

Spåren låg - lite oväntat i Skåne - i granskog?! Och jag som så sent som igår tränade på ett hygge, för att ha lite öppen mark... Nåja, första apporten tog han klockrent, första vinkeln var en av de bästa vinklar den lille hunden presterat och vid andra apporten vände han i princip i luften över apporten och tog den. Sen började problemen. Andra vinkeln låg i anslutning till en stor hög granris som vi trasslade in oss i. Och - liten kvick hund hinner trassla in linan MYCKET medan matte försöker trassla ut den. Det var bara att försöka se ut som att hunden jobbade (och det gjorde han) och att jag inte styrde i den riktning som jag var rätt säker på att spåret gick (tillbaka mot vägen vi utgick från). Efter många om och men (jag var förvånad att domarna stod kvar och tittade så länge) så tog vi oss ur det hela, fick en bit bakspår och till slut så - fick jag syn på slutet... Stannade lite försiktigt och väntade - jajamensan, Lazer tog pinnen och kom till mig. Betyg 6-5. Som ena domaren sa "han jobbade ju hela tiden, men jag trodde du skulle ge upp när det blev bakspår". Inte den här matten inte!

Budföringen, som vi tränat mycket med störning av "domare" de senaste veckorna, blev ett litet specialmoment. Budföring med läggande?! Lazer var nog i tron att momentet var platsliggning och slängde sig på backen, jag fick upp honom och fick ta till lite kroppsligt dk men sen sprang han till mottagaren, blev kvar där och - la sig ner även där?! Sprang tillbaka i alla fall och betyget blev 7-7.

Sen var det dags för lydnad. I sammanfattning:
Platsliggning: 10-10
Linförighet: 7-7 (nosar, sitter snett, vid sväng, ojämn/snus, dålig pos)
Framförgående: 0 (avstår)
Platsläggande: 10-10
Inkallande: 10-10
Apportering: 7-6 (släppte/tvekan, dk, tappar)
Hopp över hinder: 10-10

Jag tror jag får sluta prata om vår "mediokra lydnad" för tydligen är det bara linförigheten och apporteringen som är medioker... :)

Med det halvdana spåret så vågade jag inte riktigt tro på uppflyttning, men när trean kallades fram på prisutdelningen, som började bakifrån i resultatlistan, och hade uppflyttningspoäng, så insåg jag att - ojdå, vi är också uppflyttade. 236,5 poäng skrapade vi ihop (gränsen är 224 för er som inte har regelboken i huvudet), varav 52,5 på specialen så det var inte mycket tillgodo där (krävs 49 för uppflytt) - men fullt tillräckligt!

Jag är så nöjd med mitt lilla vilddjur och mellan alla lydnadsmomenten hörde jag ena domarens fascinerade kommentar "det är en kvick liten rackare".

Tjohej, nu spårar vi vidare!

Inga kommentarer: