onsdag, november 04, 2015

Att följa rutinerna...

Dags för årets höstförkylning. Den slog till med full kraft i måndags morse, igår var jag på jobbet och hostade och snörvlade, idag sitter jag hemma och jobbar för att åtminstone inte sprida ännu fler baciller till mina kollegor. Jag är liksom inte tillräckligt dålig för att sjukanmäla mig och lägga mig på soffan.

När jag var på jobbet igår så fick jag för mig att kolla igenom historiken i systemet som hanterar våra löner, frånvaro osv, för nog är det så att jag har en årlig höstförkylning...? Jomenvisst. Mycket riktigt. I den mån jag hade sjukdagar anmälda, så inföll de, åtminstone de senaste 3 åren, i oktober eller november.

Det drar ihop sig till tävling igen så det känns väldigt dåligt tajmat det här, både med tanke på själva tävlingsdagen och förberedelserna. Jag har ingen tro på att jag kan "fixa till" de moment som inte riktigt håller så mycket så att det blir någon märkbar förbättring så här sista veckan, men att åtminstone hålla igång lite känns som en nödvändighet med den här hunden. Han ska inte vila sig i form till tävlingarna, åtminstone inte i spår, blir jag mer och mer övertygad om. Nu har vi ju inte kommit till lydnaden i lägre klass ännu, så jag vet ju inte säkert hur det fungerar, men spårdelen känns det som - även på träning - att det är viktigt att vi håller igång regelbundet.

Så - här sitter jag nu och skriver testfall och sörplar honungsvatten. Också en typ av arbetsdag. :)

Inga kommentarer: