fredag, september 08, 2006

Sol!

Idag skiner solen och det ser ut att bli en riktigt härlig dag. Veckan har gått med rasande fart trots att jag inte gjort så mycket som jag hoppats... Har ju hört av föräldralediga vänner hur man lurar sig med ett litet barn, "nu ska jag minsann hinna...". Det är uppenbarligen lika illa med en valp! Idag siktar jag i alla fall på att hinna ta en liten runda i trädgården - ogräset växer vilt på vissa ställen... Och nu när det ser ut att bli väder gäller det att passa på, efter grått och trist väder och regnskurar tidigare i veckan.

Igår hade vi styrelsemöte och funktionärsmöte på Hu-klubben inför agilitytävlingen den 23 september. Nästan 500 starter är anmälda, så det är en i vårt tycke "lagom" tävling, dvs vi klarar oss med 2 domare och 2 banor. Ifjol var vi uppe på ca 650 starter och det var lite i häftigaste laget. Otto var så klart med på mötet och charmade alla...! Han var förvånansvärt lugn tyckte vi men det är klart, det var många nya intryck för en valp. Trött var bara förnamnet när vi kom hem. Jo, jag är medveten om att många anser att man inte ska utsätta så små valpar för såna här saker. Men i lagoma doser tog i alla fall inte Birk någon större skada - han var ju t.o.m. med oss på Smögen en hel dag när han var bara 10 veckor. Sker det dessutom bland hundfolk som kan hantera valpen på ett vettigt sätt (och har sina egna hundar vaccinerade m.m.) är min bestämda uppfattning att det inte är någon större fara. OK, jag skulle nog inte dra med honom ens till klubben flera dagar i veckan, det får ju finnas gränser...!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har väl hört om 12 regeln, 12 olika männiksor, 12 olika platser och 12 olika hundraser innan valpen är 12 veckor.........mitt "dagbarn" Dante
klarade av det typ när han varit hos mig i 2 veckor och var då alltså 11 veckor, så det går nog ingen nöd på Otto!!!

Anonym sa...

....alltså 12 människor, inte männiksor som det råkade bli i det förra inlägget......hahaha

Anonym sa...

Går på din linje. Karlsson fick också delta på möten och åka med på små utflykter i början och han verkar inte ha tagit någon som helst skada av detta. Bara att köra på1 ;-)