tisdag, november 08, 2011

Träning och annat

I lördags körde vi lite "genrep" på spårarbetet, jag och den lille svarte. Jag la ett nästintill tävlingsmässigt spår på en äng en bit hemifrån = vi tog bilen dit. Jag la spåret, sen var det rastning och väntetid... I stort sett tuffade det på bra, lite flaxigt (konsekvenser av husses utflykt i fältjaktsvärlden förra helgen?) kanske. Andra pinnen gick den lille svarte över, men jag trampade (!) på den, så nog var han i spåret... Nåja, genrep ska ju inte gå lysande, så vi har fortfarande gott mod inför kommande söndag.

Husse var i skogen med Otto som hade drivit vilt på ett bra sätt. Det är fortfarande ibland lite märkligt för mig att det är "okej" att en hund driver vilt, men det är ju så en drivande jakthund jobbar...

I söndags gjorde jag en sån där insats som jag egentligen fasar för. Ikea. Och Väla köpcentrum. Samma dag... Hade faktiskt en lista med till Ikea och det har nog tidigare i stort sett bara hänt när vi köpte köket. Dessutom kom jag inte hem med så fasligt mycket mer än det som stod på lappen. OK, en "ljussläckare" men det har jag tänkt köpa ändå?

Hem, och sen iväg till klubben för att träna lite med L, som fick kommendera lite lydnad åt mig och liten svart hund. Sen körde vi lite högerslalom och a-nerfarter med Otto och lite slalom och annat pyssel med Ls nya stjärna A. Högerslalomet med Otto har alldeles gått i baklås. Efter 8 pinnar går han ur i mer än hälften av försöken. Vi rev oss i huvudet båda två men lyckades inte hitta någon lösning. Till slut började jag skruva med någon form av "baklängeskedjning" och försökte köra bara de sista 4 pinnarna. Det blev inte mycket bättre av det. Vi lade således ner projektet för dagen.

Igår kväll körde jag ner på klubben i akt och mening att träna framför allt Lazer på hoppet (som är svårt att köra hemma eftersom jag inte har något hopphinder alls), men även för att fortsätta klura på Ottos högerslalom. Det hela tog lite mer tid än beräknat då det pågick 3 kurser och en träningsgrupp vilket betydde att även området runt agilityhindren var upptaget (och jag går inte in och börjar köra slalom bland en massa kursare, även om det inte är agilitykursare). Jag väntade vackert tills det blev fikarast... Och nu börjar polletten ramla ner. Som vanligt, höll jag på att skriva (ja, det gjorde jag ju), handlar det om VAR och NÄR jag befinner mig... Alltså - min placering och tajming. Det gäller att jag inte hamnar varken för långt bak eller för långt fram, och vi snackar centimetrar... Fördelen med nötandet är att vi har börjat få riktigt bra slalomingångar! Nerfarterna på A-hindret nöter vi också vidare på. Det är lite "vinterns projekt" det...

På hemmaplan på kvällen upptäckte jag att en av Hampus' "hudknutor", en liten "hudpåse" som liksom ligger utanpå huden, har svullnat upp mer än tidigare (vet har kollat den en gång innan) och nu börjat spricka. Eller om den börjat klia, och slickandet/kliandet gjort att den börjat spricka. Hönan eller ägget liksom. Febril verksamhet utbröt, nånstans i huset skulle det väl finnas en "tratt" att sätta på Hampus för att förhindra att han slickade? Icke. Jag drog mig till minnes att den sista tratten gick sönder när vem det nu var hade den... Vad göra? Jo, jag hittade en plasthink som en del av botten skars ut från. Nöden är uppfinningarnas moder, eller nåt? Sen gäller det att skärma av honom från resten av flocken så inte de hjälper till för mycket med tvättandet... Inte helt lätt, men det får gå. Kompostgaller m.m. funkar.

Idag blev det alltså besök hos vet igen, efter en mellanlandning på jobbet (ett par givande timmar!). Vi kom raskt överens om att nu är det dags att operera bort det här "vad det nu är för något". Principen med Hampes knölar har annars varit att vi rör dem inte så länge de inte stör honom eller börjar växa. Den här har gjort båda delarna. Så - imorgon blir det dagkirurgi-patient av gamle hund. Hualigen.

1 kommentar:

Lotta sa...

Som skrivet på FB; håller tummarna för godartad knöl!