söndag, juli 29, 2012

Semester? Nä det blir mest oavlönat jobb på hemmaplan...

Rubriken har jag snott från en av våra konsulter på jobbet, som uttalade sig ungefär så för några år sedan. Rent krasst är det ju så det är för många av oss som har hus och trädgård att ta hand om, på några fjuttiga sommarveckor ska man "hinna ikapp" med en faslig massa underhåll av olika slag som inte hunnits med under övriga året. Helst ska det vara lagom varmt och uppehåll så man kan måla fasad och staket, eller regna för att man behöver göra något inomhus...?

Sen vi kom hem från husvagnssemestern har projektet "rensa i röran" fortsatt. Faktiskt ÄR det inte så rörigt, men man tenderar ju att samla på sig. Det fanns en tid när jag hade kvar alla Hundsport och Brukshunden sedan jag blev medlem i SKK och SBK, men jag insåg i samband med flytten söderut att det liksom inte håller. Alltså - innevarande och föregående år finns i huset, resten rensas bort kontinuerligt. Husse har lite svårare att skiljas från sina jakttidningar men han börjar bli riktigt duktig han med. ;-)

I veckan råkade jag ju börja röja i en byrå också (när jag letade baddräkt) och raskt hamnade även en del kläder i svarta sopsäcken, enligt principen - har jag inte använt det på minst 2 år så... lär jag inte göra det igen!

Igår började vi dagen i spårskogen tillsammans med M och hennes wachtlar. Husse hängde med och passade på att kolla läget lite då det var en mark där han jagar ibland som vi hade möjlighet att låna för träning. Lazer gick riktigt fint i spåret, han har blivit mycket mer spårnoga och slår inte alls lika mycket på raksträckorna som han gjorde förut. En mognadsfråga kanske? Vinklarna preparerade jag med korv ("IPO-spår") den här gången och det gjorde susen, han fick ner tempot och började tänka... (Ibland springer de små benen fortare än signalerna går från nosen till hjärnan, verkar det som) Vi ska nog köra så ett par gånger till innan vi återigen försöker oss på att spåra utan "hjälper".

Alla inblandade hundar gick bra, när vi var färdiga körde jag och husse till Teba i Höör som hade jubileumsmässa (och husse hade ett presentkort att använda). Det blev lite smått o gott, bl.a. en egen bädd åt Lazer. Den enda av våra hundar som har en egen säng egentligen, är ju Hampus som "äger" Bia-bädden. De andra två sover på fällar/filtar eller i sängen... Vi ska se om vi kan få ner dem från sängen lite på detta vis?

På kvällskvisten hämtade vi upp L och körde till Kristianstad för att titta på finalerna i European Open i agility. Är det nu ett evenemang av den kalibern på så pass nära håll så får man ju passa på. En miss i beräkningen var dock att vi inte tog med egna stolar (L var smartare än oss) - läktaren var knökfull när vi kom. Sen drog det hela ut på tiden så pass så man blev tvungen att byta plan för att kunna ha belysning. Vid kvart i elva var det klart... 76 hundar i largefinalen, det tog ju liksom lite tid det. (I kvalen under dagen var det ca 370 starter i large!) Kul att se olika hundar och olika banor. Largebanan kändes det som att en viss sekvens blev väldigt utslagsgivande på, de förare som kunde köra sina hundar den absolut kortaste vägen var också de som hamnade i toppen.

Idag har jag tränat lite egna hundar och vis av vad som hände på träningen i torsdags la jag lite fokus på slalom detta pass. Otto fick också nöta kontaktfält, både nerfarter på balans och A samt uppfarter på balansen. Eftersom det sistnämnda stökade lite för ofta före "sommaruppehållet" så har jag klurat lite på det och bl.a. klickat när han har trampat "mitt på" kontaktfältet. Det verkar som det kanske har gjort lite nytta i a f för idag var det 100% rätt. Sen vet jag ju att det har med ansatsen att göra, hur många hinder och meter det är före så det får jag fortsätta laborera med.

Eftersom vädret plötsligt svängde (idag är det ca 20 grader och mulet, riktigt svalt mot hur det varit tidigare i veckan) så har jag idag grottat ner mig i diverse pappershögar och forsatt projektet "rensa i röran". Det är så välgörande att rensa och kasta när man är på rätt humör!! För dryga 10 år sen kallade min dåvarande chef mig för "avdelningen för ordning & reda", tyvärr har jag inte riktigt klarat ut detta när det gäller pappershanteringen här hemma på sistone men nu börjar jag få ordning på det. Sen hävdar jag att på jobbet, där går jag och hämtar en pärm, ett register, en mapp eller vad jag behöver. Oftast är det inte så enkelt här hemma, men nu har jag laddat med lite sånt så... det ska nog fixa sig!

Inga kommentarer: