måndag, december 24, 2012

God Jul!

För en vecka sedan hämtade vi hem en "för tidig julklapp" - flocken har utökats med en wachtelvalp. Vi kallar honom Kompiz (i bästa "dansbandsstil" som H uttryckte det - stavas Lazer med z så...), på pappret heter han Mjöåns Kaakaa (efter fotbollsspelaren Kaká...).

Det är pigg krabat som, precis som valpar brukar, vänder upp och ner på allt. Han sover i alla fall sött om nätterna och det är ju tacksamt. De vuxna hundarnas omdömen är väl skiftande, Otto håller vi - visa av erfarenheten - på behörigt avstånd tills han växt till sig lite, Hampus surnade till när han blev biten i näsan och Lazer försöker emellanåt leka med lillebror men det går "sådär" (Lazer tror nog att han är en wachtel, det är mycket skall i lek så det blir nog bättre när Kompiz växt till sig lite), dessutom är ju inte cockern sötast i familjen för stunden vilket han verkar vara medveten om?!

Nu går vi in i julefrid här.

God Jul på er alla!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Lycka till med nytillskottet! Ska det bli en ren jakt-wachtel eller en kombi-wachtel?

Unknown sa...

Något mer lättfotograferad än den där lille svarte du har :)
Kan tro att det är cirkus därhemma. Lycka till!

Bibbi sa...

Lotta, det har vi inte riktigt diskuterat ännu men jag har ju fullt upp med den befintliga kombi-wachteln och min alldeles egna cocker, så jag ska FÖRSÖKA hålla tassarna borta från den här. Men man ska aldrig säga aldrig.

Helena, lite lättare kontraster i brun hund, ja. Nu har han kommit på att Lazer är en kul lekfarbror så det är fullt ös emellanåt.