torsdag, januari 03, 2013

Nytt år...

... nya möjligheter, brukar man ju säga. Eller som en vän på Facebook uttryckte det: Nytt år, samma gamla möjligheter, nya lösningar?

Jag har nu gått hemma och "skräpat", valpledig som jag är, i 1½ vecka. Som vanligt hinner jag inte alls alla saker jag hade hoppats på, för man har fullt upp med en valp i huset! Den här gången var jag nog ändå lite mentalt förberedd på att INTE hinna en massa mer än vanligt.

Julen ramlade förbi och på annandagen hade vi det rätt jobbigt. Husse och Otto var på traditionsenlig annandags-jakt. Vad som dessvärre verkar bli en tradition på just den marken på just annandagen är att Otto glömmer att han är av en kortdrivande ras och blir borta länge. Ifjol handlade det om ett par-tre timmar. Den här gången blev det längre än så... Jag tror det var första gången husse fick ta till pejlen och köra och leta upp hunden, bokstavligen. Normalt sett är Otto duktig på att hitta tillbaka men den här gången ville det sig inte. Troligtvis mådde han inte helt bra, när han kom hem efter att ha varit ute i 9 timmar och inte ville ha mat, blev vi lite misstänksamma. En kvart senare kräktes han i hallen, och det som kom upp var INTE hundmaten han fick till frukost. Troligen har han försökt "stärka sig" på vägen med slaktavfall eller något liknande. Senare på natten fick jag göra en utryckning och släppa ut honom också, så magen var inte riktigt i toppform. Lite stel och halt var han också, men det har släppt ganska bra nu, en dryg vecka senare.

Jag och hundarna har varit på utflykt och tränat lite på Laholms BK, vår träningskompis L har ju flyttat och har gått med där också eftersom det är närmaste klubb för henne nu. Lite miljöombyte skadar ju inte... Vi körde lite "rundbana" och några handlingsövningar, och så fick Lazer träna vippen. Den har det liksom gått lite troll i känns det som, efter den flygtur han tog i våras. Men vi kämpar på!

Nyåret klarade vi också bra, det smälls som tur är inte så mycket här i vår ände av byn, annat än vid själva tolvslaget. Liten 10 veckors Kompiz sov sig igenom smällandet. Otto skällde på smällarna. Lazer och Hampus brydde sig inte synbart, vilket är skönt med tanke på att Hampus alltid har varit något skottberörd.

Idag har jag och hundarna varit hos fd arbetskamraten K utanför Perstorp, som bor på makens föräldragård - med vidhängande skog. Trevligt att kunna lägga spår på deras "bakgård" och sen gå in i köket och fika... Lazer fick ett spår med apportpinne - vinkel - leksak- vinkel och apportpinne kombinerad med leksak (jag har flätat fast lite fleece vid en apport). Han markerade fint på första apporten och vinklarna hade jag "minerat" med godis, fortfarande i akt o mening att sänka hastigheten - benen går ibland lite fortare än näsan och hjärnan, framför allt i vinklarna...
Ks hundar fick givetvis också spåra, det gick bra för dem med trots långt uppehåll mellan "träningstillfällena".

Nu är det inte så mycket kvar av ledigheten men några dagar till är det innan vårterminen börjar på jobbet...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Lite avundsjuk blir jag allt; på både valp och att du längre jullov än jag. ;-)

Bibbi sa...

Du kan sluta vara avundsjuk nu, för nu har förkylningen slagit klorna i mig... :-(