måndag, maj 05, 2014

Titta in i den lilla hjärnan?!

Långhelg genom en semesterdag i fredags, härligt! Dock inte sysslolöst på något sätt.

Första maj, dvs i torsdags, hade vi avslutning på Prova-på-kursen. De som inte fått testa "hitta-övningar" (grunderna till sök) fick göra det, övriga fick välja på hitta-övningar eller spår. Vi körde även en liten budföring och I berättade om bruksgrenen rapport - som ju budföringen faktiskt kan leda till. Hela den här gruppen, 9 st, är jättetaggade och tycker att det är SÅ kul med hundträning, så jag hoppas verkligen att vi kan fånga upp dem på något sätt. Vi kommer bl.a. att erbjuda ett par stycken att följa med när vi åker ut och spårar med den grupp som jag är sammanhållande för, lite beroende på hur många av oss "ordinarie" som kan och vad vi har tillgång till för mark. Det blir "först-till-kvarn" så får vi se hur detta utvecklar sig. Roligt med nya träningskamrater! Sen kan det så klart bli lite meck för oss som kan "lite mer" att hjälpa nybörjarna på traven, men det tar jag så gärna. Vi hjälper ju ändå varandra som det är idag, så ett par stycken till spelar ingen roll, känns det som.

På kvällen var det medlemsmöte så vi var ett par stycken som passade på att träna lite innan det, Lazer gjorde fina starter på raksträcka med 3 hopphinder och jag stod ända framme mellan hinder 2 och 3! Kändes bra.

I fredags gjorde jag och L en utflykt till Falkenberg och Engelsons, inte oväntat blev det ett litet hål i plånboken (men det var ju planerat) men nu ska jag kasta två par utslitna kängor samt ett regnställ som har gjort sitt. På hemvägen blev det även stopp på Rusta (bl.a. lite prisinköp till klubbens agilitytävling på söndag) och Blomsterlandet (en rödavinbärs-buske, den jag försökte flytta från föräldrahemmet till Skåne verkar inte ha överlevt, och ett par hibiscusar istället för dem som strök med under vintern).

Lördag förmiddag tillbringades i Höör på inofficiell agilitytävling. Kände ju att jag behöver "träningstävla" och anmälde dit, i synnerhet som en av våra "nyare" träningskompisar i agilitygänget skulle tävlingsdebutera där. Och vilken debut hon gjorde - vann båda sina klasser! Stort grattis till M med B!! För egen del så handlade det främst om att få Otto att sätta kontaktfälten på balansen (och det gjorde han, nergången blev nästan lite FÖR långsam) och att Lazer skulle springa med glädje. Det sistnämnda sket sig, totalt. Han ville INTE starta. I första loppet fick jag igång honom med leksak. I det sista hjälpte inte ens det. Han tvärvägrade. Det är i de här lägena jag skulle vilja titta in i den lilla hjärnan, för när jag sen gick bort till framhoppningshindren så - sprang han hur glatt som helst. Det är något som låser sig i tävlingssituationen, kan hundar ha tävlingsnerver? Med Hampus upplevde jag lite att han hade lite "scenskräck" och tyckte det var jobbigt med folk och hundar runtomkring, möjligen har vi något liknande här. Blev ju inte gladare av att få kommentaren "precis så där gjorde min jaktcocker också, jag gav upp till slut och omplacerade honom". Det är ju inte aktuellt i det här fallet, kan jag säga - vill han inte tävla agility så anpassar jag mig och så kör vi bruks istället? Jag tycker ju att det är lika kul att spåra, så det alternativet finns. Träna kan vi ju göra ändå, utan att tävla - för det verkar mest vara där problemen kommer (även om de ibland uppstår även på träning).

På kvällen hade vi bjudit hem ett par kompisar och ägnade oss åt något lite mer udda; korvtillverkning! B gick ju en kurs i att göra egen korv häromåret och nu praktiserade vi detta. Lite mat, lite korvstoppning och lite fika. En kul kväll!

Söndagen tillbringades till stor del på klubben där det var rallylydnadstävling, med kameran i högsta hugg. En heldag... Sen tog vi en lång skogspromenad med hundarna och avslutade kvällen med att lägga ut PM inför agilitytävlingen och skicka info till funktionärerna. Puh...

Inga kommentarer: