torsdag, maj 28, 2015

Fokus på rätt saker?

Inte helt sällan får jag/vi frågan - hur hinner du/ni med allt? Sanningen är väl att - det gör jag/vi inte.

En vis man sa för många år sedan i ett föreningssammanhang följande: "Att prioritera är att avstå". Men när jag börjar inse att jag avstår från saker jag väldigt gärna vill göra, då är det nog dags att prioritera om!

Inte helt sällan är det våra egna hundar som blir lidande, när vi engagerar oss i kurser, tävlingar och annat. Emellanåt funderar jag onekligen på om jag kunde ha kommit längre rent tävlingsmässigt, om jag lagt ens hälften av den tid som jag lägger på andra människor och deras hundträning/-tävling, på min egen träning istället?!

Sen är det ju faktiskt så att det inte helt sällan är vanliga enkla bas-saker i vardagen som blir lidande; när man letar underkläder i torktumlaren för att det inte hunnits med att vika tvätt och lägga undan den på rätt plats eller när man blir stammis på det lokala gatuköket för att man inte hinner laga mat...

Ordning i leden och de senaste dagarna har hundarna fått ordentliga promenader och vissa doser lydnadsträning (jag noterar glatt att Lazer börjar fatta idén med momentet kryp, än så länge "bara" med targetsticka men det tar sig...). Igår tog jag mig samman och promenerade med två hundar för att sedan jogga en sväng med den tredje, medan husse pysslade med annat på hemmaplan.

Återigen noterar jag att jag mår förbaskat bra när jag får "röra på fläsket" i lite högre tempo än promenad-dito. Dags att få ordning på den delen av vardagslivet också. Basta.

Inga kommentarer: