lördag, november 04, 2006

Supporterklubb?!

Idag hade vi näst sista gången på valpkursen - fortfarande den jag håller i alltså... Otto har fortfarande inte börjat på någon kurs men de 2 senaste dagarnas lunchrastningar vid jobbet har gjort att jag har dragit slutsatsen att vi måste börja koppelträna! Lustigt nog så glömmer även Hampus bort hur man går i koppel när inte Otto kan...? Igår kom det även ett godståg när vi var ute och gick - det var nog något av det läskigaste Otto sett i hela sitt liv. Lyckligtvis gick det hela snabbt över när tåget passerat. Inga kvarstående rädslor där inte!

Våra kursare har verkligen varit jätteduktiga, det märks att de har tränat hemma mellan kurstillfällena - tyvärr verkar det som att några har "kroknat på slutet" då gruppen har blivit mindre o mindre. Tråkigt, men tyvärr inte helt ovanligt har jag märkt. Det är nu det gäller att intala sig att det inte är för att jag är en usel instruktör som folk uteblir. Återigen några utan att höra av sig - ett klart irritationsmoment.

Döm om min förvåning när en av de uteblivna ringde nu ikväll och bad om ursäkt - h*n hade mått så dåligt att h*n inte tagit sig ur sängen. Eftersom jag råkade nämna förra kurstillfället att jag ska tävla på söndag (imorgon alltså) så undrade personen ifråga om det gick för sig att åka och titta?! Så nu verkar det som vi får en alldeles egen liten enpersons supporterklubb med oss imorgon - om h*n nu hittar till tävlingsplatsen. B brukar inte få (och förresten inte vilja heller) följa med när jag tävlar - jag inbillar mig att hunden blir splittrad då, i synnerhet som han ju väldigt sällan är med när vi tränar.
Vid ett tillfälle när jag tävlade högrespår med Simba, medan jag fortfarande bodde i Sthlm, var B uppe och hälsade på just den helg då jag kom med på tävling. Stackaren fick vackert följa med och genomlida en hel dag på brukstävling... och det är ju inte precis en publiksport från början - ännu mindre när man inte får titta på spårupptag eller uppletande för att inte störa hunden...!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig om att det är jättetrist när kursare bara "försvinner". När vi börjar brukar jag säga att jag har två krav;
1: de ska träna hemma med sina hundar.
2: de måste höra av sig om de inte kan komma

Det brukar faktiskt funka hyfsat. I synnerhet om man berättat att det är sin dyrt ihoptjänade fritid man offrar på dom, och att man inte får en krona betalt. ;-)

Här får (och vill) inte husse heller följa med. Förra hösten var han med en gång, för att dra husvagnen. Vi kom aldrig så långt som till lydnaden men OM vi gjort det hade han fått titta inifrån husvagnen som hade bra utsikt över appellplan. :D