söndag, april 26, 2009

Pust!

Jaha, då var årets högrespår avklarat. Som arrangör, alltså. Något högrespår som tävlande är jag ju inte ens i närheten av. Jag umgås ju med vissa planer på att försöka få Otto startklar för en appell men den senaste tiden har det onekligen varit dåligt med hundträningen. Tävlingsförberedelserna (som arrangör) har tagit varje ledig minut.

Inga strykningar blev det, 5 ekipage till start igår och 4 idag. Efter spåren igår hade vi 2 till uppletande och lydnad och av dessa blev 1 uppflyttad. Den andra missade med 2 poäng för lite på lydnaden. Idag var det 3 vidare efter spåren, efter uppletandet bröt en (som då själv räknat ut att det inte skulle räcka till uppflyttning) och under lydnaden bröt nästa. Så vi hade en klar vinnare... tyvärr räckte inte poängen till uppflyttning men det såg väldigt trevligt ut och jag måste erkänna att jag blev lite nyfiken på rasen: Perro de agua espanol!! Rätt storlek, verkade arbetsglad, praktisk päls... Ska nog faktiskt kika lite mer på den modellen.

Efter dagens övningar så var det ut i skogen och hämta in snitslarna för reservspåret, Hampus och Otto fick hänga med på promenad i terrängen. Foten har hållit hela helgen, även för det tilltaget, om än lindad. Igår gick vi dock promenad på hemmaplan på "slätt underlag" och då var lilla fossingen olindad. Så det finns hopp. Hur det går med Göteborgsvarvet är fortfarande en öppen fråga. Teoretiskt sett kan jag princip gå runt banan och hinna i mål innan det stänger. Målet alltså. Startgrupperna kom ut i veckan nämligen... Vi får se hur det går. Varmt var det i alla fall att gå i obanad terräng! Jag gillar ju inte riktigt att gå barbent/barärmad med tanke på fästingar och annat...

Väl hemma så har jag städat och så släpade B ut mig (nåja) i det blivande badrummet för att mäta, och läsa kataloger... Snart så... är nog det mesta på plats. Såååå skönt ska det bli!!

Får man förresten, som hyfsat "vuxen" åtminstone enligt personnumret, tycka att det är gott att grilla hamburgare? Oavsett vad nu mina läsare tycker, så erkänner jag. En "hemmagrillad" burgare är inte fel... Tycker jag alltså!

I övrigt så försöker jag kravla mig upp med näsan ovanför ytan med övrigt föreningsarbete och studier nu när tävlingen är undanstökad. Pust....

4 kommentarer:

Unknown sa...

Man får grilla vad som helst! Själv är jag ju barnsligt förtjust i grillad korv, och det är det väl ännu mer barnvarning på.

Jag håller tummarna för din fot :)

Lotta sa...

Nej... inte en perro! Kan säkert finnas ljuspunkter, men jag vet att mentalitetsproblemen är rätt stora och det finns nog dåligt med dokumentation (MH). Ska du köra bruks finns det nog ungefär 53 raser som lämpar sig bättre.

Bibbi sa...

Lotta, är ju precis det här som är problemet - man ser EN individ... Tjejen som hade den här erkände utan omsvep att den mest sociala hunden (med människor) var det inte, men inget som hon upplevde som ett problem. Men som sagt, det är ju säkert skillnad på individer. Och det är ju en väldigt liten ras i Sverige. Jag kan ju säga att jag var EXTREMT skeptisk emot sheltisar när jag flyttade ner hit, hade bara sett fega och skygga sådana på kurser. Sen kom jag till Skåne och började med agility och jisses sån skillnad... Förresten så går det en hysteriskt söt BT-valp på valpkurs samtidigt som vi har agilitykurs på måndagarna.

mialena, grillad korv är också gott - i synnerhet om den grillas över öppen eld (eller glöd) i skogen! Just nu är det snustorrt så nåt annat än grill i grill är inte att tänka på...

Bibbi sa...

PS; Lotta, funderar på att återvända till aktivhund (har inte varit där på länge) och speca vad jag vill ha och se vad folket där svarar... :-)