tisdag, oktober 11, 2011

Mini-semester

Efter att ha tillbringat helgen helt datorfri (om man nu inte räknar mobilen som det ju faktiskt går att surfa, kolla FB och annat med) så inser jag att det är dags att ta sig samman och övervinna bloggtorkan.

Jag har ju alltid hävdat att bloggande aldrig ska vara ett krav, då går skrivarlusten förlorad. Alltså bättre att lägga ner ett tag om det inte känns meningsfullt.

Kan inte låta bli att reflektera lite över just det här med bloggande, FB osv. Återigen har jag någonstans läst/hört den här kommentaren att ”förr hade man en dagbok som INGEN annan fick läsa, nu vräker man ut samma saker till allmän beskådan på nätet”. Mja. Inget jag känner igen mig i, i alla fall. Det finns mycket som jag INTE skriver om här. Bloggen är snarare ett forum att jämföra med de brevvänner (inte sällan nyfunna kompisar från ridläger och semesterresor) jag hade när jag var yngre. Jag vet att jag har skrivit om detta förut – ett sätt att hålla de av mina vänner som jag har på geografiskt långt avstånd uppdaterade om vad jag gör. Och lite blir det ju stöd för mitt eget minne också. Eftersom det tidigare i år var en blogg-leverantör som gick omkull och nog ganska många som såg mycket skrivet gå förlorat, har jag faktiskt börjat fundera på om man på något sätt kan säkerhetskopiera det som finns här…? Det är ju i alla fall 5 års ”bryderier”!!

Helgen var som sagt datorfri och orsaken till detta var husses födelsedag. Vi ”flydde fältet” och tillbringade helgen + måndagen i Göteborg. Inga storstilade planer men vi hann med ett biobesök (Jägarna 2, klart sevärd om än bitvis aningen förutsägbar) och en titt på ”Maritiman”, hundpromenader, lite shopping (fiskeprylar, det var ju husses helg). Eftersom vi är rätt dåliga på att ”göra ingenting” så är det ganska nyttigt med sådana här tillfällen när det INTE är en miljon aktiviteter inbokat. Eftersom det är så pass sent på säsongen vågade vi inte riktigt chansa på husvagnen utan det fick bli hotell. Den 4-benta flocken var också med och de är förvånansvärt världsvana och fromma som lamm trots nya miljöer?!

På hemvägen igår hann vi med både Ullared och Engelsons i Falkenberg.

Delvis är nog bloggtorkan orsakad av att det är lite mycket på jobbet, både på längden o tvären så att säga. Dvs en del saker som jag inte kan skriva om här. Ibland är det lättare att inte skriva alls, än att utelämna bara vissa saker. Här hade jag behövt den klassiska dagboken att häva ur mig mina tankar i, tror jag!

Hundträningsmässigt så håller jag på och filar på att få Lazer färdig för start i appellspår. Det är mycket att pyssla med men det finns hopp! Tror jag i alla fall.

Jag hann läsa en bok också. Mörkertal av Arne Dahl, 8:e delen om A-gruppen. Jag har som sagt läst dem tidigare och den här gången är det en ung flickas försvinnande under en klassresa som drar igång händelserna. Det är ännu en av de där historierna där flera parallella spår i slutänden vävs samman... Välskrivet och högt tempo, som vanligt med Dahl. :-) Även om jag mindes en del av historien från förra gången jag läste boken så hade det gått tillräckligt med tid för att jag skulle ha tappat bort en del detaljer.

1 kommentar:

Unknown sa...

Läste först detta inlägg och funderade på samma sak (spara bloggen) och sen hamnade jag på http://sparkibaken.se/ där Tessan tipsat om precis det!