tisdag, oktober 25, 2011

En hel helg…

(Detta skrevs igår men blev aldrig publicerat, insåg jag precis nu)
… som var totalt utan ”bokade” aktiviteter. Det ni, när hände det senast?

Egentligen har hela förra veckan varit ett ”när-hände-det-senast” eftersom jag lyckades sitta vid mitt skrivbord på plats på kontoret i Hässleholm 5 dagar av 5 möjliga. Det var länge sedan sist, kan jag säga.

Nu är jag ju inte sämre än att jag, sent på fredag eftermiddagen, bokade in träningskamraterna L och M för ett pass på klubben lördag förmiddag. Lite agility (har några ”vinterprojekt” när det gäller Otto och på älgjakten får han inte vara med då det finns riktiga älghundar i jaktlaget), lite valpträning (Ls lille A), lite budföring, platsliggning i grupp, hopp (både Lazer och Ms E)…

Naturligtvis blev det även en del promenerande under dagen, och diverse nödvändiga åtgärder hemma som dammsugning, vika tvätt osv. MEN det gick i MITT eget tempo!!

Eftersom det sköts en älg på lördagen så fick Otto komma i tjänst på söndagen, enligt uppgifter från husse hade han haft ett bra drev på ett rådjur (husse såg djuret men fick ingen skottchans – synd för det skadar inte med kött i frysboxen – vilt är ju faktiskt ekologiskt och naturligt uppfött och allt sånt!).

Medan husse och Otto var i skogen körde jag till klubben även denna dag. Det drar ihop sig till lydnadstävling där jag är tjänstgörande tävlingssekreterare så det var lika bra att lägga in alla anmälningar i datorn. Lite märkligt är att så många inte har betalat i tid. Fortfarande står det i reglerna (jag minns inte den exakta skrivningen, men meningen är i alla fall…) att anmälan inkl. avgift ska vara arrangören tillhanda 3 veckor före tävlingsdagen. Det betyder ju alltså att vi måste kunna SE att avgiften är betald, 3 veckor före. Detta verkar väldigt många vara omedvetna om… Och som vanligt undrar jag också – var står det att man måste vänta till sista dagen med att anmäla sig?! Om jag vet att jag ska tävla, så är det väl bara att anmäla? På en vecka blir knappast statusen träningsmässigt så mycket bättre/sämre så att det är det som är skillnaden?

Medan jag var på plats kom det ett par klubbkamrater för att träna. Jag passade på tillfället att få köra lite mer budföring med Lazer. Det svåra är inte att få honom att springa, det svåra är att få honom att stanna… Det är så mycket spring i de benen, så han har liksom inte tiiiiid… :-)
(Den observante börjar nu ana vad det är jag har anmält till för typ av tävling…)

Eftersom både Otto och Lazer faktiskt fått rätt mycket ”egentid” under dagen så passade jag på eftermiddagen på att ta en promenad ensam med pensionärs-springern. Hampus, alltså. Han lunkar på och är ganska nöjd med att slippa de stökiga ungtupparna. Vädret var helt fantastiskt!!

Passade på att tillåta mig att slappa lite med en bok i soffan och läste därmed ut ”Demonens död” av Anne Holt. Jag hade inte mer än börjat på den förrän jag insåg att ”den här har jag läst förut” men inte tusan kom jag ihåg slutet… :-)

Det här är en av de ganska tidiga böckerna om kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen. Hon brottas med ett fall där en barnhemsföreståndare knivmördats, samtidigt som en 12-åring försvunnit från barnhemmet. I takt med att fallet nystas upp, visar det sig att det finns många hemligheter bland barnhemspersonalen... Hannes egna privata hemlighet, att hon lever tillsammans med en annan kvinna, blir allt mer besvärlig att hålla just hemlig, märker man också. Inte minst som hennes livskamrat Cecilie ifrågasätter just detta - hemlighållandet, är också ett förnekande. Holt - som vanligt läsvärd och med en tvist på slutet, och vi läsare får även en del information från den försvunne 12-åringens mamma, som inte utredarna någonsin får tag på.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Är observant. ;-)

Bibbi sa...

Det är bra Lotta! Då har du fattat varthän det bär... :-)