torsdag, oktober 20, 2011

En till!

Nu har jag lyssnat mig igenom Arne Dahls nionde del i sviten om A-gruppen, Efterskalv. Även denna har jag läst tidigare men det har uppenbarligen gått tillräckligt lång tid för jag var totalt ”lost”! Terrorn kommer till Stockholm då en tunnelbanevagn sprängs. Alla tillgängliga polisresurser sätts in – naturligtvis också våra vänner i A-gruppen.

Sakta men säkert snokar de sig igenom fallet och hittar pusselbit efter pusselbit, som så småningom pekar i riktning mot något helt annat än ett ”vanligt” terrordåd.

Eftersom det inte finns någon ”ensam hjälte” i den här gruppen så följer vi också de 10 som är, eller har varit, medlemmar i A-gruppen ur det lite mer privata perspektivet. Jan-Olov Hultin flyter upp igen, trots pensioneringen. Paul Hjelm korsar återigen A-gruppens vägar, trots sin chefsposition inom interna utredningar.

En nackdel med att låna cd-böcker på biblioteket är att de inte alltid är i toppskick… Ca 10 minuter av näst sista cdn fick jag helt enkelt ge upp, där var uppenbarligen en repa i skivan. L

Nu återstår Himmelsöga (som jag har hemma i bokhyllan) och den fristående epilogen Elva, innan det är dags att ta tag i den första delen i Arne Dahls nya produktion.

Men först – något helt annat… Har ett par låneböcker från biblioteket liggande i andra serier så jag får nog ta och läsa ut dem innan det blir dags för A-gruppens vidare öden.

Inga kommentarer: