tisdag, mars 06, 2012

Dagarna staplas på varandra

I torsdags var det instruktörsmöte på klubben och återigen tjatade jag om att vi måste hitta nya idéer (eller ”låna” idéer av andra, man måste ju inte uppfinna hjulet själv) eftersom vi tycker oss – till skillnad från många andra klubbar – tappa kursdeltagare (och därmed medlemmar). Lite tror jag detta kan hänga samman med att vi befinner oss i ett område där det är hyfsat tätt mellan klubbarna och även finns ett antal privata alternativ. För många är inte brukshundklubben det naturliga valet när man ska gå ”hundkurs”, så är det nog bara…
Lite nya grepp ska vi väl försöka och så får vi se om det ger nåt.

Fredagskvällen ägnades åt SBK Skånes distriktsårsmöte. Den här gången var middagen efter mötet ”indragen” av besparingsskäl. Frågan är om det var en bidragande orsak till att det kändes som att där var färre deltagare. Fördelen med detta, om ni frågar mig, var att man kom hem i vettig tid. Att sätta sig och äta middag vid 21-tiden eller strax därefter brukar betyda att ”kalaset” inte är klart förrän vid 22 och sen en timmes körning hem…

I lördags kämpade vi (främst husse) på med vardagsrummet. Jag gjorde en utryckning för att ”bunkra” lite på Ica Maxi och passade på att köpa ett par nya ”hundpromenadsskor”, efter att jag förra helgen upptäckte att de befintliga bokstavligen höll på att ramla i bitar. Det börjar bli dags att ställa undan kängorna nu, så länge man går på någorlunda slät mark… Vi fick även alla papper skrivna på min gamla bil, så nu är den avyttrad, tjohej!

Fördelen med flygresan förra veckan var att det blev ganska mycket bokläsning under resan. Jag har fortsatt med Anna Janssons Maria Wern och nu var det dags för Drömmar ur snö (som tydligen ska komma på TV nu också). En ung flicka försvinner och hittas så småningom död. Är det självmord, olycka, mord…? Stämningen bland invånarna i Kronviken (efter Gotlandsutflykten i förra boken är poliserna tillbaka i den fiktiva orten) blir allt mer nervös och misstankarna kastas åt alla möjliga och omöjliga håll. Naturligvis far mina spekulationer som läsare åt en massa olika håll också, och även den här gången har jag FEL… Ett bra betyg till författaren på den punkten i alla fall. Men även den här gången störs jag av vad jag upplever som ”korrekturfel”. Att den här gången, nästan i meningarna efter varandra, först skriva om Manfred Majonnäsen Magnusson och sedan i en ordväxling ett par rader senare kommer det något i stil med ”vad ville du Magnus” – sånt stör mig, tyvärr.

För stunden är Jansson-högen nu avklarad och jag ger mig nu i kast med en annan författare en stund i alla fall.

Söndag blev det en tur till klubben och träning, både lite lydnad och agility för Lazer, agility för Otto och avslutningsvis lite kravlös lydnad för Hampus. Han blir så glad när han får göra något – som han får godis för… :-)

Eftermiddagen gick åt till firande av svärmors födelsedag (som egentligen infaller idag) och sen var det inte mycket kvar av den dagen.

Igår var det måndag och jag brukar inte ha problem med måndagmorgnar, men just igår var det segt – och det håller i sig även idag?! Får bara hoppas att det lossnar någon gång under dagen? I synnerhet som jag ska hålla en utbildning om ett par timmar.

Inga kommentarer: