onsdag, mars 28, 2012

Kurs, kurs...

I måndags kväll började jag vårens nybörjar-agilitykurs på klubben. Det var så få anmälda så redan när vi fördelade kurserna konstaterade vi att den gruppen bör jag kunna hantera ensam (6-7 stycken, max). Till slut blev det 4... Det är gott gry i samtliga så det här kan nog bli roligt!

Igår var jag med på tävlingskursen med Otto för första gången (den jag var med på utan hund för en vecka sedan). Vi körde andra halvan av den bana som påbörjades då, och avslutade med hela banan. Helt uppenbart var redan i första omgången att vi behöver träna mycket på tajta svängar - och det visste jag väl redan. Vintern har jag ju i stort sett bara ägnat åt slalom och kontaktfältsnedgångar... När vi gick på att köra hela banan (det var en hoppklass II med några år på nacken) bestämde jag mig för att prova det som någon av mina kurskamrater funderade på redan förra gången - skicka in i slalom och byta bakom när hunden väl är inne i slalomet. Jag blev lite irriterad i Fagersta i somras över att jag inte kunde göra en sån manöver och tränade på det efter den tävlingen... Så jag "fick" prova. Och det funkade, nästan över förväntan! Sen drog vi på oss en rivning senare i banan och det är verkligen SURT när jag känner att "h-e det där var mitt fel" - för att jag var liiiite fel placerad så att Ottos väg över hindret blev dålig. "Great dog - shame about the handler" som filmen heter!

Idag var det "klubbfri" kväll men inte sysslolöst för det. Först hade jag i uppdrag att åka och köpa mer färg (bets) till våra takbjälkar (om det inte har framgått så pågår renovering av vardagsrummet). Eftersom Rusta har öppnat precis bredvid Flügger färg i Ängelholm så var jag ju tvungen att gå in där en sväng och titta lite. Kom ut med några flaskor Ajax allrengöring (10 kr/st, öppningserbjudande), lite flytande tvål, grisöron och annat smått o gott?!

Väl hemma fick husse ta hand om färgen och jag trotsade blåsten och tog en promenad med hundarna. Vid hemkomst skickade jag in de 2 äldre förmågorna och körde lite lydnadsövningar med liten svart hund. En del lek i riktning "avlämning av föremål" (nu är han uppe och lämnar "i famnen" på mig, s k retrieveravlämning), lite position/marschanträde och platsliggning med hakan i backen. Kändes helt OK! Introducerade en helt ny leksak, ett mjukt "benliknande" föremål med pip i. Pipen märkte inte Lazer, men den var kul att bära... Funderar skarpt på att ta tag i förslaget jag fick från "coachen" när vi hade privatlektion för en månad sen; varför inte klä in en apportbock i fleece? Det är inte trä i sig som liten svart har problem med, utan det har blivit en låsning vid just apportbocken. Alltså - avdramatisera den... Jag/vi har ju ett antal apportbockar i olika former och storlekar här hemma, bl.a. har jag en gammal från schäfertiden som är tämligen väl påtuggad. Den borde man kunna fleece-ifiera, tänker jag...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan Bibbi,
så spännande med vardagsrumsrenovering. Vad exakt är det som görs/ska göras? Vore kul att se projektet på Byggla.se. Maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer. Är du intresserad får du en liten present :)
Mvh
Vendela på Byggla

Lotta sa...

Fleece-ifiera... spännande ord. Lägger det i minnesbanken. :)