söndag, juni 10, 2012

Snabba kast och olika intressen

Igår var det agilitytävling på SBK Malmö. Först ut var agilityklassen och den kan vi ju egentligen helst glömma. Det blev 5 fel på både upp- och nerfart på balansen dvs 10 fel redan efter 3e hindret. Jag har konstaterat att uppfarterna handlar väldigt mycket om att Otto måste komma "rätt" i ansatsen och börjar så smått fundera på om det i fall som detta, när hindret är tidigt i banan, också har att göra med (högst troligt) var/hur jag är placerad. Detta tål att analyseras. Tyvärr är filmen från gårdagens lopp lite skakig då kameraoperatören inte var riktigt kompis med kameran... Efter ytterligare några hinder, runt 9-10 så var Otto MYCKET duktig och sprang precis dit jag pekade. Problemet var bara att jag pekade på fel hinder, för jag hade glömt banan!!! Resten gick bra, framför allt satte vi nerfarten på Aet som varit "skakigt" länge nu.

I hopploppet, där vi ju egentligen är uppklassade men där jag väljer att tävla kvar i ettan ett tag till, var det bara en sak som gällde. "Vinna eller försvinna"... Gasade alltså järnet och jag tror faktiskt att detta är Ottos bästa tävlingslopp någonsin. I synnerhet när jag tittar på filmen efteråt så ser det så ut. De svängar som jag under loppet upplevde som vida, är inte alls lika vida när jag ser dem på film?! Det var ett riktigt bra lopp och efter målgång så klubbkamraterna ungefär att "det där räckte nog till ledning". Jo, det gjorde det nog. Ett par hundar... sen kom det en riktigt vass BC som fick en tid som var ca 6 sekunder snabbare. Men det var den definitivt värd och den föraren är miljoner gånger mer rutinerad än vad jag är så jag är inte det minsta förvånad. När klassen var slut visade det sig att min o Ottos insats i alla fall räckte till en andraplats! Inte illa pinkat...



Idag hade jag planerat in helt andra saker än hunderi. Nämligen ett besök i Sofiero Slottspark med svärmor för att titta på rhododenronblomningen. Och ja, den är verkligen fantastisk! Jag passade på att provköra nya kameran men bilder gör faktiskt inte färgprakten rättvisa... Ibland behövs det lite annat än hund, som omväxling. Och trädgård och blommor är ju ett annat intresse jag har, även om det just nu går lite på sparlåga.

Inga kommentarer: