söndag, oktober 07, 2012

En heldag på agilitytävling...

... har jag haft idag. Det blir så, när man tävlar i flera klasser...

Dagens arrangör hade haft vänligheten mot oss tävlande att börja med första banvandring först kl. 09.45 så för en gångs skull behövde man inte köra hemifrån i samma tid som när det är jobb (eller tidigare). Nackdelen med detta är ju - givetvis - att tävlingen drar ut längre på tiden i andra änden, dvs eftermiddagen. Jag säger inte att det ena eller andra är bättre, i synnerhet som jag ju just nu tävlar en hund i en klass 1 och en klass 2-klass, samt en i bara en klass 1...

Först ut var Otto i agilityklass 1. Här jagar vi den sista pinnen för uppflyttning (som jag klantade bort i Halmstad för en månad sedan) och - det är ju som förgjort?! Exakt vad som hände idag kan vi lämna därhän, och även mina funderingar om orsakerna till detta. Tappat fokus kan vi sammanfatta med och där var det loppet kört.

Hade sedan en ganska bra stund på mig att ladda om för Lazers hoppklass 1. Det var en till synes enkel bana - dock var det nog många som på banvandringen bedrog sig och trodde att slalomingången var "lätt". Hopphinder och slalom rakt efter varandra är inte lätt, hävdar jag. Det enda hunden ser är EN pinne... Liten svart hund satte ingången men trasslade sen till tassarna och missade andra porten och hamnade i tredje, liksom. Det krävdes ett par försök innan vi var klara med det hindret (och jag TROR att vi bör ha varit diskade redan då, eftersom han även tog några portar "bakåt" när vi gick tillbaka för att börja om). Sen gasade vi på och det gick, om inte som en dans, så i alla fall fort och ovanligt fokuserat för att vara på tävling. Han sprang förbi 2 hopphinder men jag ser ingen anledning att ta tillbaka och ta om (och i värsta fall sänka farten och glädjen) utan så länge han springer i rätt riktning så kör jag på i det läget, så även idag. I princip så sprang vi faktiskt hela banan som den skulle tas, med de 2 missade hindren då. Det tar sig... Nästa säsong så!!

Sen blev det väntan... Prisutdelning för klass 1 och där var dagens höjdpunkt klubbkamrat E som ÄNTLIGEN fick till det och tog en pinne. H*n har varit svindlande nära ett par gånger tidigare (0,07 tidsfel, 0 fel men inte tillräckligt många pinnar delades ut osv) men nu var det äntligen dags.

Efter prisutdelningen drog klass 2 igång. Jag och klubbkompisen L som är uppe i hopp 2 hade ganska höga startnummer. Banan verkade inte på något sätt omöjlig och det var ganska många nollor redan innan det var vår tur. Otto trasslade också in sig i slalom (han missade dock redan på ingången) och sen var det en sekvens där jag helt enkelt "tappade bort" honom. Men, vi kom i mål - om än med 10 fel (och troligen tidsfel, jag har inte kollat resultatlistan).

Det har blåst halv storm hela dagen men det har i alla fall inte regnat... :-)

Inga kommentarer: