fredag, juli 07, 2006

Mördade sniglar (igår och idag): 13+10=23, Glassar ätna (igår): 1 (bara!)

Idag har jag semester. Bara en dag, det är en hel vecka kvar till jag ska ha semester "på riktigt". Nu är det dock som så att mina föräldrar kommer på besök till Skåne för första gången sedan jag flyttade hit ner, så då kände jag att jag nog behöver en ledig dag för att städa och göra annat som normalt stökas undan på helgerna. Det är rätt skönt med en extra dag till sånt ibland!

Den gångna natten har enligt rapporterna på radion varit tropisk! B lider mer av värmen än jag gör, men när det ligger runt 30-strecket på dagarna och luften står stilla i sovrummet så börjar även jag tycka att det är lite jobbigt. Hundarna rör sig inte mer än de måste och i ärlighetens namn blir de nog inte motionerade så jättemycket just nu med tanke på värmen.

Det har börjat ramla in anmälningar till agilitytävlingen i september och det är alltid lika fascinerande att se hur detta utvecklar sig. Inte minst med tanke på att det är så många som skickar in en anmälan "on-line" och sedan väntar med att betala - in i det sista... En annan kategori är de som skriver massor av uppgifter på inbetalningen, men inte det "kontrollnummer" som online-systemet ger varje anmälan. Nu är det ju oftast enklast att leta på namn, men när det blir tveksamheter är det där numret bra att ha... I år ska jag i alla fall börja mata in anmälningarna i god tid i datorn, så jag slipper sitta med ögonen i kors sista veckan av anmälningstiden som jag gjorde förra året. Det var inte kul. Varken för mig eller för omgivningen.

Värmen gör ju att man inte orkar göra så mycket på kvällarna egentligen. Det blir en hundpromenad när det börjar bli lite svalare och en runda i trädgården med vattenkanna och plocka bort lite vissna blommor, tjuva tomatplantorna m.m. Snigeljakten bedriver jag just nu mest på morgnarna - på kvällarna är det fortfarande så torrt så de rackarna har inte krupit fram ännu verkar det som. Frågan är om det är värmen och torkan som gör att jag hittar färre och färre, eller om jag faktiskt har haft framgång i jakten, eller om jag helt enkelt inte är tillräckligt skärpt på morgonen för att se dem?

Inga kommentarer: