onsdag, juli 05, 2006

Varmt!!

Mördade sniglar: 36 (idag på morgonen) Buren ved: 0 (idag), x-tusen (i söndags) Flyttad arbetsplats : 1

Veden lyckades vi alltså baxa in i vedförrådet i söndags. Men OJ vilken träningsvärk jag har haft! Muskler man glömt att man hade... B har också ibland lite svårt att förstå att jag inte har samma räckvidd som han (nu är han ju inte jättelång, men 10 cm är ändock en viss skillnad) och framför allt inte samma muskelstyrka när vi håller på med såna här saker. Det var väl uppåt 30 grader varmt och gassande sol i söndags. Jag min klantskalle glömde bort att ta ner solskyddskrämen från hyllan och var snyggt kräftröd på axlarna på kvällen. Det som är konstigt när jag "bränner" mig är dock att det inte gör ont?!

När veden var insläpad återstod sån där vanlig "underhållsverksamhet" som att dammsuga osv. B målade ju även det bytta fönstret i helgen så det gick att sätta tillbaka sakerna i "förvaringsrummet" igen i söndags. Passade på att damma och rensa lite där också när jag ändå höll på. Konstigt nog blev det mer ledig plats nu än det var förut?! mycket slängde jag inte ut...??

I måndags skulle vi ha flyttat på jobbet, men det kom en massa andra saker i vägen. Lyckades få undan en del halvgamla protokoll i alla fall, skönt att städa väck lite sånt före semestern.

Flyttningen blev det fart på igår istället. Hade klätt mig lite "passande för ändamålet" - lite mer "fritidsklätt" än jag brukar vara på jobbet, och fick kommentaren av en kollega att jag verkade trivas bättre i den typen av kläder... Hoppsan. Nu brukar ju inte jag gå i dräkt och så på jobbet ändå precis?! Så nu har jag i alla fall flyttat in i det som ska bli vårt projektrum framöver. Kul med lite miljöombyte (?).

Igår kväll var jag även iväg till veterinären med Simba, hans öron trasslar igen (mitt fel som har slarvat med rengöringen). Känns lite som "jaha, det här var månadens besök". Det har varit lite mycket veterinärbesök under våren! Vet. har drop-in på tisdagskvällar och det är en spännande upplevelse att sitta i väntrummet vid dessa tillfällen. Igår var det konstigt nog bara hundar i väntrummet. När jag kom dit satt där 2 irländska terrier, som tyckte att de ägde stället, och vad gjorde ägaren? Jo fnissade lite och sa "åh, han har blivit så kär i henne och vaktar henne" - syftandes på en liten "trasslig" hund (blandras?) som satt i knät på sin ägare. Suck. Säga åt hunden kanske?! Sen fanns där också 2 strävhåriga taxar, den ena gjorde inget väsen av sig, den andra pep oavbrutet. Matte satt och "vaggade" den i famnen... Puh. Efter mig kom det en schäfer men den hundägaren gick ut igen och väntade utanför. När terrierna försvann in i behandlingsrummet så blev "trasselsudden" nersläppt på golvet och var flera gånger på väg fram till Simba, mattes enda kommentar var "hon retas bara lite". Jag som inte alls gillar att främmande hundar, oavsett storlek, ras osv, hälsar på mina hundar, försökte på alla vis markera att jag inte alls uppskattade detta. Utom att säga åt personen i andra änden av snöret att "jag vill inte att min hund hälsar på din". Varför har jag så dåligt mål i mun vid dessa tillfällen?? Vi fick i alla fall vårt recept på örondroppar som jag ska försöka hämta ut idag.

Igår kväll hade jag aldrig ens datorn hemma startad vilket är ganska ovanligt...! Men det är rätt skönt att ta en datorfri kväll ibland (kan ju trots allt kolla lite mail osv på jobbet "i smyg"). Ägnade lite tid åt att rensa, plocka bort överblommade blommor, binda upp tomatplantor m.m. Det visade sig att jag har odlat fram blommor helt oavsiktligt. I en hink som blivit stående med jord i (jag odlade något i den hinken ifjol) har det vuxit fram blå petunior. Mycket fascinerande då vi inte hade några blå petunior i trädgården ifjol - bara rosa. Men frösådder kan ju bli vilken färg som helst många gånger, har jag förstått. Nu funderar jag på var dessa ska placeras istället. Det är ingen ordning alls i våra rabatter i år känns det som!

Idag på morgonen tog jag en runda och samlade sniglar. Det verkar som att snigelfritt-medlet, vattna med kaffe (sparar alla "slattar", de tål ju inte koffein tydligen) och att plocka trots allt ger en viss effekt. Det har i år varit hyfsat lindrigt i "odlingarna", de jag hittade idag var i bortre delen av trädgården där vi inte har så mycket som är planterat (bara diverse buskar som ingått i tomten).

Och nu sitter jag på plats på jobbet på min nya plats. Dags att ta tag i dagens arbete...! Och det blir väl 28-30 grader varmt ute idag också, som de senaste dagarna!

Inga kommentarer: