onsdag, februari 27, 2013

Veterinärtid bokad

Igår var jag till veterinären och köpte foder (Hampus står ju på Hills Prescription Diet b/d, som ska var bra för åldrande hundar och motverka "senilitet" - vi såg ju vissa symptom för några år sedan och dessa har minskat sedan vi gick över på detta foder + att han verkar må allmänt bra av det, även om det är dyrt...). Passade på att ta en diskussion (eftersom där ändå var tomt i väntrummet på den "öppna mottagningen" som han har varje tisdag kväll) om Hampus lilla dietbyte i lördags, och att jag nog faktiskt vill göra en röntgen "för säkerhets skull". Vet tyckte att jag resonerade klokt och tid är nu bokad så Hampe blir dagpatient på kliniken imorgon torsdag. Olyckligtvis har vi inplanerade tester hela dagen på jobbet imorgon som jag måste vara med på, annars hade jag kunnat fått detta gjort medan jag var kvar, men det stjäl för mycket arbetstid. Och på fredagar jobbar inte vår "husveterinär" tyvärr.

Och som vet sa, om vi hittar något, vad gör vi då? Vi var rörande eniga om att man öppnar inte en så gammal hund "i onödan" eftersom det handlar om en stor operation så fort vi pratar mage-tarm-system. Alltså, skulle där vara någon bit kvar (vi ber en bön att så inte är fallet) så låter vi det vara, hoppas att den tar sig ut den naturliga vägen den med, men har ändå fördelen (?) att veta - i händelse av att han skulle börja må dåligt, att då är det antagligen bråttom. Förhoppningsvis så bekräftar röntgen att där INTE är några hårda och vassa föremål kvar i systemet. Vi håller tummarna.

Från vet körde jag direkt till klubben och "avlämningsmöte" med min efterträdare på sekreterarposten. Det är egentligen skrämmande vanligt i föreningsvärlden att den som lämnar en post bara släpper allt och går. Detta har även nämnts på distriktets "målstyrningsseminarier" de senaste åren - vi är dåliga på överlämning! Eftersom jag ju inte lämnat klubben, tänker flytta eller något liknande, så har jag lovat att finnas som "kunskapsbank" och backup. "Fråga om det är något du undrar över", helt enkelt... Det är ju inte så lätt att komma in ny i en styrelse, det ska gudarna veta (inte ens jag, som ju ändå har viss rutin, tycker att det är lätt för i varje ny förening har man egna rutiner, gamla policies osv).

Så - nu till dagens arbete...

3 kommentarer:

Lotta sa...

Håller tummarna för att röntgen visar att allt är ok!

På tal om nya styrelser och rutiner; jag har mycket lägligt lyckats se till att jag missar första styrelsemötet i Kind. Men ... så kan det gå när man kallar för sent, och jag är tveksam till om jag ändrat mina planer ens om jag vetat. Förhoppningsvis missar jag inte så mycket iaf. :)

Unknown sa...

Mer tummar hålls här!

Bibbi sa...

Sena kallelser är ett otyg...