torsdag, februari 22, 2007

Insnöad!

Det har väl knappast undgått någon att vi har ett rejält snöoväder i Skåne! Idag är jag (vi) för första gången i mitt liv i bokstavlig bemärkelse insnöade. Nätuppkopplingen, elen och telefonen fungerar tack o lov fortfarande.

B gjorde ett tappert försök att köra iväg imorse men kom bara till grannens brevlåda. Drivorna var en halvmeter höga - och gå ut och handskotta hela "vår" vägstump, nä, där gick gränsen... I nuläget är det visserligen plogat (av någon anledning ligger kommunen på som tusan med att ploga cykelvägen här utanför och då följer vår lilla vägstump med i svepet) men sen är ju alla större vägar igenkorkade av av-/omkringhalkade fordon, så till slut tvingades även B inse (och hans chef) att det var lika bra att stanna hemma idag. Jag har ju fördelen att jag kan jobba hemma - idag hade jag nämligen datorn med mig hem!

Eländet började ju redan igår, för min del var ju gårdagen ytterligare en Stockholms-resa eftersom det var dags för begravningsgudstjänsten över farmor. Redan i förrgår kväll planterade jag tanken hos B att jag tänkte ta stora bilen till flygplatsen med tanke på det väntade vädret. VW Polo kontra Nissan X-trail i snöstorm... ett enkelt val!! Det började redan på morgon/förmiddag med att flyget upp var 10 minuter sent pga sent ankommande flyg. Sånt brukar hålla i sig... Jag skulle hem igen med sista flyget från Bromma flygplats, hälsade på hemma hos min bror och han körde mig dit. 15 minuters försening. Själva flygningen gick bra, det var lite "vingligt" under inflygningen och själva landningen men fram kom vi! Kullaflygs små Saab-maskiner känns ju inte så där stentuffa i dylikt väder... Den stora utmaningen blev resan hem från flygplatsen. Det tog ca 45 minuter att köra en sträcka som normalt tar ungefär halva tiden. Det största problemet var just det här med snö + blåst i kombination. Helt plötsligt kunde sikten vara 0 meter! Det var bara att tuffa fram så sakteliga, ta hjälp av kantstolparna som sikte och försöka hålla sig på vägen. Detta gick alltså bra, men efter en tuff dag var detta onekligen en tuff avslutning!

Idag är vi som sagt hemma, B har skottat fram bilarna, hundarna tycker det är toppen att vara insnöade. Antingen kan man leka i snön eller sova i soffan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken dag, vilken resa och vilket väder! Skönt att allt gick bra till sist och att du kom hem helskinnad. Själv tycker jag inte om att flyga i mindre flygplan, dvs allt under Airbus, oavsett väderlek.