måndag, december 12, 2011

En något intensiv helg

I fredags var det julfest med jobbet. Jag hade en vag plan på att vid hemkomsten ställa Otto i duschen och schamponera honom men det blev lite senare än jag planerat innan jag kom hem, så det projektet blev lite uppskjutet. Och varför nu detta, undrar naturligtvis någon läsare...

Jo, i lördags for vi till kungliga Huvudstaden för att dels umgås lite med min bror med familj (jultomten hade råkat tappa ett paket till min brorson K... som han givetvis fick öppna redan i lördags kväll) och för att igår ställa ut Otto på "Stora Stockholm" eller Stockholm Hundmässa som det heter numera. Förra gången, för 2 år sedan, gick det ju inte alldeles lysande så även om vi tog certet och blev BIR på Sofiero i september hade jag förhoppningarna på en "lagom" nivå. Det var 14 wachtlar anmälda och det är relativt mycket på en kennelklubbsutställning. Det enda i utställningsväg som drar stora startfält bland wachtelhundarna är specialen. Vilket väl i o f s är rätt med tanke på att det ÄR en arbetande ras. Hur som, när bedömningen av hanarna var klar så stod vi som 3e bästa hane med cert och reserv-cacib (det var ju internationell status på utställningen - för icke hundnördar är CACIB alltså ett internationellt utställningscertifikat). Hade Otto varit av "sällskapsras" så hade han varit utställningschampion nu med sina 3 cert. Men - helt korrekt eftersom det som sagt är en arbetande ras - här krävs det jaktprovsmeriter också. Ganska rejäla sådana, 1a pris i öppen klass på jaktprov för wachtel är rätt tufft. Men vi kanske får ta tag i det nu då? Dessutom måste det till, om jag inte är helt fel på det, ett CK på specialutställningen också.

När det hela var klart i rasringen så var det en söt juniortik som slog ut championhanen och blev BIR (jag och B var helt eniga med domaren där). På sätt och vis var det ju rätt skönt att "åka ut" för då kunde vi rulla hemåt i vettig tid... ;-)

Vi passade givetvis på att shoppa lite, och naturligtvis träffar man alltid lite människor som man inte ser så ofta. Vi träffade även på Lazers "kusin" (egentligen är de väl inte släkt alls, men mamman bor också hos K&H som har Lazers mamma, och kullen föddes ca 1 månad efter Lazers kull) Stawaskogens Melizza "Soya" som debuterade i elitlydnad under helgen. Som jag sa till matte L (som är en fd klubbkamrat till mig, och faktiskt hjälpte mig lite med Simbas träning för många år sedan): Man får ju prestationsångest som ni öser på... Inte helt oväntat har hon stora planer, hoppas det går vägen!!

Vi körde hemåt vid 13-tiden och var alltså hemma i ganska rimlig tid, rätt skönt att kunna packa upp och landa hemma utan att det var "mitt i natten". Lazer och Hampus hade väl inte den roligaste dagen med de fick springa av sig när vi kom hem, och jag och Lazer hann med lite "badrumsträning" med klicker.

Ny vecka och nya utmaningar...

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ja tack alla möjliga gudar att det inte räcker med att vara snygg för en arbetande ras...

Även om vi ju vet att herr Otto ÄR snygg :)

Bibbi sa...

Jepp, jag har ju sett vad som hänt med Eng. Springer sedan kravet på jaktprovsmerit togs bort och det "rena" utställningschampionatet infördes. Det finns gott om vackra idioter i den rasen... Hamnade i en liten diskussion om detta på FB men jag tror budskapet nådde fram till slut.

Bibbi sa...

Det är ju lite grann så att om jag vill ha en hund för att "springa vänstervarv" så finns det ju andra raser att välja, än de som faktiskt har en mer praktisk funktion. Att jag sen tycker det är kul att vänstervarva nån gång ibland och att det blir ännu roligare när det går bra är ju en annan historia.

Unknown sa...

Precis. Pynthundar finns det ju gott om att välja på.