fredag, december 16, 2011

Ovetenskaplig kaffe-studie

Det finns de som hävdar att det bara är "trams" när man säger att man sover dåligt om man dricker kaffe på kvällen. Jag hävdar att mina egna ovetenskapliga studier tyder på att det finns ett samband... och därför undviker jag normalt kaffeintag efter kl. 18...

Nu har jag dock gjort avsteg från den principen vid 3 tillfällen den senaste veckan, inte minst med tanke på bilkörning som inträffat kvällstid och hyfsat lång sträcka. Och vad händer? Jo, jag sover uruselt!!

Således anser jag återigen teorin bekräftad. Det handlar inte om att jag inte kan sova, men jag sover klart sämre.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Och det har inte att göra med att du varit ute och "svirat"? Jag dricker ju aldrig kaffe men sover ändå sämre efter en utekväll även om det inte blir sent.

Bibbi sa...

Det skulle möjligen vara överintaget av mat som orsakar det i så fall för igår var jag väl hemma ca 20.30. I lördags var det heller inte särskilt sent, men då kan jag möjligen skylla på att jag ofta sover dåligt på hotell - och det verkar som Lazer delar det problemet, han hade väldigt svårt att komma till ro.

Unknown sa...

Överintag av mat har ju klart negativ inverkan, det märker jag av i alla fall!

Vad gäller kaffet så tycker jag, som förstört de koffeinkänsliga hjärncellerna med starkt restaurangkaffe många sena nätter när jag jobbat, att man sover alldeles utmärkt efter en mugg precis innan sängdags :)