tisdag, januari 17, 2012

Oj vad dagarna går

I helgen var det rätt mycket "offline"...

I lördags följde jag - och hela flocken - med på jakt. Otto är ju given i de sammanhangen, men nu var det nästan på hemmaplan och halva dagen skulle ägnas åt hare på fält (första halvan var rådjur och hare i skog=Otto-jobb), vilket var ett bra tillfälle för Lazer att gå med i koppel. Att sedan JAG var fruktansvärt trögtänkt med att kommendera "sitt" när hararna gick upp, är den HELT annan historia. Det är en lite annan värld än den jag är van vid, onekligen. Men rätt spännande är det, och kul att se hundarna jobba med det de är avlade för. Att vädret dessutom var helt underbart gjorde inte saken sämre.

Vid hemkomst var det matlagning och sen slocknade jag som ett utblåst ljus på soffan. Jakt är nog ingenting för mig, alldeles för jobbigt (och SÅ långt gick vi ändå inte). ;-)

I söndags åkte julen ut. Scouterna i byn samlar in julgranar - man ställer ut den med ett litet bidrag i en påse i toppen och de hämtar. Ut med granen och vips var den borta. Sen skulle allt annat pynt ner och det tar ju sin lilla tid - jag vill ju gärna dammtorka innan det packas undan. Turligt nog var det fältjakt även denna dag = husse tog med både Lazer och Otto så jag behövde inte ha dåligt samvete för bristande insatser med hundarna. Hampus nöjer sig ju med en promenad eller två... Lite apporteringsträning i badrummet hann jag och Lazer med på kvällskvisten.

Som jag sa på jobbet igår: Det har varit en lugn helg, vi har fortfarande 2 fungerande bilar... ;-)

Igår kväll var husse ute på promenad med flocken när jag kom hem, så när de kom hem tog jag och Otto en liten joggingtur. Jag har hittat ett "nybörjarprogram" som jag tänker följa nu i 12 veckor, det är verkligen på nivån "från noll" men det är nog klokt med tanke på mitt knä och mina tendenser att dra på mig förkylningar. Frågan är om det sistnämnda har berott på att jag har gått ut för hårt när jag startat träning tidigare.

Sen blev det lite föreningsarbete - det drar ihop sig till årsmöte så igår satte jag samman det som grupperna har producerat till verksamhetsberättelsen. Ikväll får det bli ett tag med "målen"...

Inga kommentarer: