söndag, januari 06, 2013

Host, snörvel

Imorse vaknade jag med en stor nysning. Tidigare i veckan har jag känt lite "kli i halsen" men trodde att jag lyckades mota Olle i grinden medelst färskpressad apelsinjuice. Fel-fel-fel... Nåja, så där särskilt sjuk är jag egentligen inte, mer än att näsan rinner och som vanligt har bacillerna satt sig på stämbanden så jag låter lite lätt whiskybeslöjad - dock stundtals uppblandat med en Karl-Bertil Jonsson i målbrottet?!

Igår blev det ett agilitypass på klubben med träningsgruppen, inga jätteavancerade övningar stod på programmet men det var nog ganska bra det för jag tror att de flesta av oss legat lite i ide under december sedan snön kom. Otto gick över förväntan med tanke på att vi knappt tränat alls sedan kursen i början av november - det har ju varit jakt och den prioriteras givetvis under säsong. Lazer gick ungefär som jag väntat mig men när vi kommit igång lite (och jag belönat "svårigheten") så gick han också riktigt fint! Han har fortfarande inte riktigt "drivet" på hinder även om det inte är något fel på farten (men ibland går det fortare att springa vid sidan av än att hoppa över, tycker han). Vi hade fantastisk tur med vädret och solen orkade igenom molnen så det blev några härliga timmar. Under fikandet efteråt kom tävlingskalendern fram så nu börjar vi så smått planera...

På kvällen var det middag hos husses föräldrar, men eftersom Hampus hade varit lite krasslig sedan i fredags vid lunchtid (allmänt hängig, ville knappt gå ut - men han åt och drack i alla fall) så avvek vi tidigt. Döm om vår förvåning när vi kom hem till en nästan helt normal gammelhund?! Skönt i alla fall och idag är han vad vi kan se sitt vanliga jag.

Idag bestämde jag (!) att vi skulle köra och byta det regnställ jag gav husse i julklapp - naturligtvis var jag lite snett på det med storleken. Det slutade med att vi kom ut med en vinterjacka (för "finbruk") istället, men det behövde husse också så det blev ju rätt bra. Sen skulle vi köpa nya kolfilter till köksfläkten på Ikea. Jag hade kollat vad fläkten hade för artikelnr innan vi körde hemifrån och knappade på pekdator på Ikea, fick upp ett filter och vi hämtade ut 2 st på varuutlämningen. "Konstigt" sa husse, "kartongerna känns större än vanligt". Medan vi körde mot svärföräldrarna (för att fika lite på rester, typ) surfade jag i mobilen och konstaterade - fel filter. När vi var färdiga med svärisarna blev det alltså tillbaka till Ikea och byta filter. Suck...

Väl hemma tog jag ut grabbarna grus på promenad och känslan att Hampus är återställd kvarstår. Så skönt. Han närmar sig ändå 13 år så man blir ju lite orolig.

Ja, och så gjorde jag faktiskt en liten redigering av "bloggar jag följer" här bredvid. Bloggar som inte uppdaterats på ett år har jag helt enkelt tagit bort. Jag VET att det finns bra anledningar i åtminstone ett fall men ändå. Hoppas ni som drabbats inte tar illa vid er. Det är inget personligt men jag tycker det är roligare att länka till något som i alla fall uppdateras någon gång ibland.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Karl-Bertil Jonsson i målbrottet? Kombinerat med whisky? *asg* Kräver nästan ett ljudklipp här på bloggen. :)

Skönt att Hampus hämtade sig. Det är nervöst med gamla hundar... Iza börjar ju "tappa" bakkärran vilket framdelen inte alls förstår så hon ångar på som vanligt. Tror det är klassisk "schäfervinglighet". Inte kul alls... :( Men som sagt, hon fyller ju också strax 13.

Bibbi sa...

Haha, så kul ska vi nog inte ha... (ljudklipp)

Min första schäfer fick vingel på slutet, det var inte alls kul, nej. Ser vissa tendenser hos Hampus till att bakkärran inte riktigt "orkar med" på samma sätt som tidigare. De är ju inga ungdomar längre så det är ju inte så konstigt om kropparna börjar ta lite stryk. I fredags kväll var jag helt övertygad om att jag skulle bli tvungen att ringa veterinären idag och boka en tid för en undersökning, för då var han riktigt ynklig.